vijest

0

Najveći sportski događaj u doba korone: Lokacija mora ostati tajna, ali za ubuduće imam otok

07.04.2020 17:11 | Germanijak/A.V.

Ferguson, Gaethje, Namajunas, Andrade, Ngannou, Jairzinho, Price i Luque će se boriti unatoč pandemiji na istom eventu, rekao je prvi čovjek UFC-a i dodao kako će mu ovo biti nešto najteže što je ikad učinio u životu.

Veličina slova A A A

UFC izgleda ide dalje unatoč koronavirusu. Ne izgleda, nego, čini se, sigurno. Tako barem tvrdi Dana White. Ukleta borba Tonyja Fergusona i Habiba Nurmagomedova je otkazana, jer Rus ne može iz domovine dok traju izvanredne mjere, a umjesto njega uskočit će Justin Gaethje.

Fanovi će ostati uskraćeni za borbu stoljeća u lakoj kategoriji, kako su je mnogi nazivali, ali će svejedno vidjeti sjajan i potencijalno vrlo zanimljiv okršaj. White, koji se pojavio pred kamerom ESPN-a, najavio je da će uživo na njihovoj mreži imati prilike gledati potpuni spektakl, event koji će zbog situacije u svijetu sporta vjerojatno porušiti mnoge rekorde gledanosti jer će se na njemu, uz Gaethjea i Fergusona, boriti Rose Namajunas i Jessica Andrade, koje će ostati borba večeri uz spektakl za privremeni pojas u lakoj kategoriji.

Borba koja je trebala biti šlager „fight nighta“ u Ohiju, Francis Ngannou i Jairzinho Rozenstruik u teškoj prebačena je za ovaj event, a White je otkrio kako se na karticu ubacila i borba u velteru između Nike Pricea i Vincentea Luquea.

Vrlo je izvjesno kako će se boriti bez gledatelja, a točna lokacija još nije poznata. Američki kolege nagađaju kako će biti negdje na zapadnoj obali SAD-a, a White ističe kako će za međunarodne borce ubuduće imati otok za održavanje evenata te dodaje kako će ovo biti najteži posao u njegovom životu.

„Inače nije lako organizirati ovako nešto, osobito ne u ovakvim uvjetima. Ovo će biti nešto najteže što sam učinio,“ zapiočeo je Dana White za ESPN.

„Također, nabavio sam otok, imam otok na kojem gradim infrastrukturu i sve međunarodne borbe ćemo organizirati na njemu. Znat ćemo više kad odradimo ovaj event 18. travnja,“ kaže. „UFC ide dalje i u SAD-u i međunarodno.“

U međuvremenu, Whiteovo nastojanje održavanja elitnog sportskog natjecanja unatoč globalnoj pandemiji koja polako prelazi milijun oboljelih, naletjelo je na prepreku, naime, Američko udruženje liječnika u borilačkim sportovima izdalo je priopćenje koje mu je dodatno otežalo posao...

„Svako natjecanje u borilačkim sportovima za vrijeme pandemije nepotrebno ugrožava borce, liječnike i ostale koji sudjeluju pri njegovoj organizaciji. Također, mnogim borcima po završetku borbe potrebna je liječnička pomoć i ne želimo dodatno opterećivati ionako opterećen zdravstveni sustav u SAD-u.“

UFC će, dakle, morati pronaći vlastite liječnike te unajmiti svoje suce i delegate, jer mnoge komisije u američkim saveznim državama ne žele izdavati nikakve dozvole dok su Sjedinjene države jedna od najugroženijih zemalja pandemijom virusa COVID-19 u svijetu.

Whitea ne smeta, on i dalje tvrdi, 18. travnja gledat ćete UFC 249 i na njemu Tonyja, Gaethjea i još puno sjajnih popratnih borbi. Zvuči nevjerojatno, ali ljubiteljima sporta općenito, ne isključivo slobodne borbe, cure sline na spomen ovakvog događaja. Ameri će biti ludi od sreće, tko zna, možda je White upravo učinio dovoljno da skine Super Bowl s vrha najgledanijih događaja u SAD-u...

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka