vijest

0

Najskuplji igrač Gorice promijenio državljanstvo i od sada će igrati za Irak!

07.09.2019 12:12 | Germanijak/I.A.S.

FIFA je dala zeleno svijetlo.

Veličina slova A A A

Najskuplji igrač hrvatskog prvoligaša Gorice Jiloan Hamad dobio je zeleno svijetlo od FIFA-e te je sada u mogućnosti igrati za reprezentaciju Iraka.

Potvrdu o potvrdi FIFA-e objavila je HNK Gorica na svojem službenom facebook profilu, a 28-godišnji veznjak kratko je izjavio:

„Spreman sam nastupiti za reprezentaciju, nadam se već u listopadu na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo“, rekao je Hamad.

Ovaj veznjak karijeru je započeo u Švedskim nižeigašima da bi onda preko Malmoa potpisao za njemačkog prvoligaša Hoffenheim.

Nakon toga igrao je još i za Standard Liege, Hammarby i Incheon, a ovog je ljeta kao slobodan igrač stigao u Goricu.

U karijeri je nastupao za sve mlađe selekcije Švedske, dok je za A selekciju nastupio čak osam puta. Svi ti nastupi za A selekciju bili su u prijateljskim utakmicama pa je ovaj igrač podoban promijeniti reprezentativni dres.

U Goricu je stigao pod prizmom povremenog reprezentativca Švedske, ali od današnjeg dana vrlo vjerojatno će se na njega gledat kao standardnog reprezentativca Iraka.

Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi okruglih milijun eura, a ugovor sa Goričanima potpisao je do ljeta 2021. godine.

(foto:Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka