vijest

0

Najbolji hrvatski rukometaš zbog koronavirusa ranije postao prvak

23.03.2020 14:51 | Germanijak

Sezona je službeno završena, a prvacima su postali trenutačno vodeći na ljestvici.

Veličina slova A A A

Rukometna liga u Poljskoj više se neće igrati ove sezone, obavijestili su iz Super lige. Prvaci su postali rukometaši Kielcea, odnosno rukometašice MKS Perle Lublin, koji su bili vodeći na tablici u trenutku prekida natjecanja zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Kielce je nakon 25 nepotpunih kola imao 72 boda i daleko najbolju gol razliku u ligi i proglašen je prvakom unatoč tome što i Wisla Plock ima samo jedan poraz uz utakmicu manje. Službeno najbolji hrvatski rukometaš po izboru SN-a i HRS-a u prošloj godini, Igor Karačić, tako može otvoriti šampanjac par mjeseci ranije nego što je planirao.

Identično vrijedi za hrvatske rukometašice Valentinu Blažević i Gabrijelu Bešen, igračice MKS Perle Lublin, koje su okrunjene prvakinjama nakon 20 odigranih prvenstvenih kola jer su bile vodeće na tablici.

„Zdravlje svih sudionika rukometnih natjecanja nam je na prvom mjestu, momčadi i ekipe ne treniraju i pitanje je kad će početi. Uoči nastavka natjecanja morali bismo im dati vremena da se vrate trenažnom procesu. Odluka nije bila laka, ali je jedina ispravna, smatramo. Vratit ćemo se još jači sljedeće sezone,“ rekao je predsjednik poljske lige Marek Janicki.

(Foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka