vijest

0

Mundo Deportivo: „Sudac je izmislio dva žuta kartona Rijeci, Real Madrid je trebao biti poražen“

19.05.2020 08:02 | Germanijak/I.A.S.

Španjolski medij pozabavio se s Realovim „pogurancima“, a veliki prostor dobila je i utakmica protiv NK Rijeke.

Veličina slova A A A

Španjolski Mundo Deportivo je, uz Marcu, najeminentniji španjolski sportski medij. Iako oni uglavnom prate zbivanja u redovima Barcelone, što nije naročito čudno budući da je u upravo tom gradu i sjedište njihove kompanije, ovih su se dana malo pozabavili svojim najvećim rivalom, madridskim Realom, gdje su se prisjetili deset najvećih sudačkih „poguranaca“ u korist kraljevskog kluba.

Iako tu ima raznih utakmica koje su detaljno analizirali, svakako je jedan od najzanimljivijih ona u kojoj je Real Madrid na Santiago Bernabeu dočekao momčad Rijeke.

Podsjećamo, Rijeka je u prvoj utakmici slavila na Kantridi rezultatom 3:1, a nogi vjeruju da je to i dan danas najveća pobjeda u klupskoj povijesti. Iako su imali dobre šanse za prolaskom, katalonski medij piše kako se u uzvratu dogodila „skandalozna pljačka“:

„Rijeka je izdržala sve do 15-ak minuta prije kraja kada je belgijski sudac Schoeters izmislio dva žuta kartona Desnici koji se spremao izvesti udarac iz kuta. Prije toga Rijeka je ostala uskraćena za kazneni udarac kojeg je napravio Chendo na Desnici, a osim spomenutog igrača isključeni su još Tičić Milenković“, navodi katalonski list.

Zanimljivo, Desnica je navodno isključen zbog prigovora, a da je to u potpunosti nemoguće jasno je „kao dan“ budući da je ponajveći igrač u povijesti Rijeke rođen gluhonijem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[IZ MEDIJA] ...španjolski Mundo Deportivo prije nekoliko dana bavio se najvećim sudačkim pogurancima Real Madrida u Europi, a veliki prostor dobila je i utakmica protiv Rijeke 7. studenog 1984. godine uz navode da se radilo o "skandaloznoj pljački". - Rijeka je izdržala do 15-ak minuta prije kraja kada je belgijski sudac Schoeters izmislio dva žuta kartona Desnici koji se spremao izvesti udarac iz kuta. Prije toga Desnici je uskraćen i kazneni udarac zbog prekršaja Chenda, a osim njega isključena su i još dva igrača Rijeke (Milenković i Tičić) - navodi španjolski list. Koliko je utakmica kontroverzna ilustrira upravo činjenica da je se Španjolci, iako je s druge strane bila "neka mala Rijeka", sjećaju i nakon gotovo 36 godina... #rijeka #nkrijeka #prvahnl #realmadrid #uefa #mundodeportivo

Objavu dijeli točkanaRi (@tockanari)

 

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka