vijest

0

Modrić se požalio, a iz BiH potvrđuju: Kod nas je dobio baš dobre batine

12.11.2019 15:30 | Germanijak/Mozzartsport

U Leotaru se dobro sjećaju utakmice sa Zrinjskim.

Veličina slova A A A

Osvojio je Luka Modrić sve što se osvojiti može sa Real Madridom, došao je do finala Svjetskog prvenstva u dresu Hrvatske, ali neke utakmice dok je bio kao tinejdžer član Zrinjskog i dalje dobro pamti.

U svojoj autobiografiji, Modrić je napisao da su mu najteže utakmice za igranje bile u Trebinju, Banjaluci i Zenici, gdje je dobio najviše batina u karijeri.

Nije trebalo da prođe puno vremena pa da se oglasi i druga strana. Iz Trebinja priznaju: Prebili su Modrića na terenu na toj jednoj utakmici Kupa, tukli su ga u svakom momentu, na svakom dijelu terena! Bivši defanzivac Leotara, Zdravko Šaraba, ispričao je detaljno što se događalo na tom ogledu, jer ga i on odlično pamti, od početka do kraja.

Fokus je, naravno, na dvobojima sa Modrićem, a ne na rezultatu sudara Leotara i Zrinjskog.

„Iskreno, nije on mnogo pogriješio. Dobio je tada „dobre batine“ od cijele naše obrane. Bio je to uzvrat Kupa koji smo dobili 1:0. Nešto prije toga smo igrali u Mostaru i znali smo tko nam dolazi. Modrić je bio mlad, ali već tada se vidjelo da će izrasti u paklenog igrača. Nismo znali da će dogurati do Reala, ali se vidjelo da je vrhunski potencijal“, ispričao je Šaraba za Glas Srpske.

U to doba suci su puštali oštriju igru, pogotovo domaćim momčadima, a u Leotaru su znali to iskoristiti.

„Znajući kakav je kriterij suđenja, nismo čekali da Modrić primi loptu i okrene se u duel jedan na jedan, već smo odmah startali i to maksimalno oštro. Na toj utakmici on je igrao najviše po mojoj strani, tako da smo imali najviše duela. Za svaki slučaj imao sam uvijek „osigurača“ iza leđa, jer smo znali da ga jedan igrač ne može zaustaviti. Tako da se na toj utakmici nije naigrao, ali je zato dobio po nogama. Ne mogu da se sjetim tko mu je probušio kostobran, možda sam to čak bio i ja“.

Da neko ne pomisli da ima nešto osobno u tim startovima, Šaraba kaže da je oduševljen kakav je Modrić postao igrač.

„Mislim da je zaslužio sve svoje trofeje. Napravio je zaista sjajnu karijeru, kruna je bila Svjetsko prvenstvo i trofej za najboljeg igrača, a ja se i danas znam pohvaliti u društvu kako je to igrač kojeg sam svojevremeno pobijedio“, našalio se Šaraba.

A, Luka Modrić je ovako u autobiografiji pisao o danima kada je kao tinejdžer igrao u ligi BiH.

„Premijer liga je bila dosta gruba, a pogotovo je bilo teško igrati u gostima. Najgore je bilo u Trebinju, za nijansu manje u Banjaluci i Zenici. Suci nisu štitili gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama. Čisto radi dojma: u Trebinju su stradali moji najdraži štitnici s Ronaldovim likom, koje sam pazio i ljubomorno čuvao. Neki frajer mi je ušao đonom na nogu i metalnim čepovima kopačke probio rupu u plastičnom štitniku. Ronaldo me spasao teže povrede“, napisao je Luka Modrić.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka