vijest

0

Mitchell otkrio što će im biti najteže protiv Francuza

11.09.2019 09:51 | Germanijak

Očekujemo izvrsnu utakmicu.

Veličina slova A A A

U trećem četvrtfinalu SP u košarci koje se igra u Kini reprezentacija SAD pod vodstvom legendarnog Gregga Popovicha u srijedu od 13 sati po hrvatskom vremenu igrati će protiv Francuske.

Upravo je to ekipa za koju se predviđa da bio mogla napraviti najviše problema Amerikancima, s obzirom da se radi o rosteru koji ima slična svojstva atleticizma i fizičkih karakteristika. Imaju pet NBA igrača, četiri euroligaška, te jednog iz Unicaje koja zasigurno ima euroligašku kvalitetu.

Štoviše, imaju vjerojatno impresivniju centarsku liniju od NBA vedeta Popovichevog sastava. Glavni razlog za to je obrambeni bedem Rudy Gobert, a o opasnosti koje će Amerikance vrebati u oba reketa progovorio je njegov suigrač iz Utah Jazza, All-Star bek Donovan Mitchell novinaru ESPN-a Brianu Windhorstu:

„On je temelj francuske obrane, kao i temelj naše obrane u Jazzu. Paklen igrač.“, rekao je.

Mitchellov suigrač iz reprezentacije, opasni šuter Joe Harris se nadovezao:

„Francuska je krcata talentom od prvog do dvanaestog igrača. Oni su vjerojatni najbliži nama igračkim obilježjima, više nego sve ekipe na turniru. Imaju individualno jake igrače, dosta igrača iz NBA lige.“

Gobert se već u šali obratio Mitchellu ranije prije turnira da, ako se sretnu, morati će ili šutirati izvana ili, ako već dođe blizu reketu, uputiti jako visok floater. Mladi bek, koji je uz Goberta suigrač našem Bojanu Bogdanoviću u Utahu, odgovorio je diplomatski, ali nema sumnje da ima nešto spremno čime će iznenaditi Francuze.

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka