vijest

0

Mirko Barišić otkrio gdje će Dinamo igrati europske utakmice kada će graditi novi stadion

02.12.2019 19:32 | Germanijak

Odlazak iz Zagreba.

Veličina slova A A A

U prostorijama maksimirskog stadiona održana je redovna godišnja skupština GNK Dinama, a jedna od najzanimljivijih tema tiče se novog stadiona, koji bi se trebao izgraditi na mjestu postojećeg, derutnog zdanja.

"Na posljednjem dogovoru s gradom i gradonačelnikom Bandićem došli smo do zaključka da Dinamo ostaje u Maksimiru. Mi ne želimo dočekati Uefinu zabranu o igranju u Maksimiru, ali nas muče brojni problemi. Kada se ruši stadion, a gradi novi stadion, potrebna su i neka međurješenja. U to vrijeme domaće bi utakmice igrali u Kranjčevićevoj ulici, a kako Zagreb nema adekvatan stadion, europske bi dvoboje morali igrati u Osijeku koji će do tada izgraditi novi stadion. A sada je jasno, novi Maksimir bi bio kapaciteta za između 25 i 30 tisuća gledatelja", otkrio je Mirko Barišić. 

Što će od toga biti, ne želimo prognozirati jer smo već previše puta čuli neispunjena obećanja oko uređenja postojećeg ili izgradnje novog stadiona nasuprot maksimirske šume. Da bi klub izgradio stadion, Barišić je istaknuo i jedan preduvjet, pod kojim će hrvatski prvak krenuti u izgradnju novog doma.

"Mi ćemo krenuti u koštac s izgradnjom stadiona, ali uz jedan preduvjet. Želimo da se stadion imovinsko-pravno vrati Dinamu, on je i bio naše vlasništvo do 1992. godine. Onda je stigla odluka da Dinamo stadion preda Gradu."

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

Eros s onoga svijeta

Ima brzinu, dribling i znanje za igranje u nekoj od lige petice, ali njegova arogancija i indiferentnost...

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka