vijest

0

Metta World Peace iskazao ambiciju za treniranjem trofejne NBA momčadi

30.04.2020 22:44 | Germanijak/V.R.

Mig bivšeg asa koji bi zapravo i mogao naići na plodno tlo.

Veličina slova A A A

Metta World Peace, ranije poznat kao Ron Artest, ne misli da je rekao zadnju riječ po pitanju NBA karijere. Doduše one igračke svakako, ali vidi se u odijelu kao glavnog stratega jednog sastava najjače košarkapke lige svijeta.

U podcastu bivšeg kolege Barona Davisa 40-godišnjak je rekao:

„Htio bih biti trenerom Knicksa. Nije da mi je sad nešto previše stalo, ali bih prihvatio.“, rekao je, ali uz jednu napomenu:

„Ne zanimaju me pozicije pomoćnih trenera. Stalno me pitaju 'Zašto ne želiš biti pomoćnik?', ali to jednostavno ne želim. Želim izravno na poziciju glavnog trenera.“, rekao je dosta ambiciozno, ali realno – veoma upitno.

No s obzirom na to kakve poteze rukovodstvo New York Knicksa povlači zadnjih godina, možda se možemo nadati i ovakvoj odluci u narednom periodu.

Nekada Artest, danas World Peace, nažalost, ostao je najzapamćeniji po možda najružnijem incidentu na NBA parketima ikada, stravičnom Malice at the Palace metežu, kada su tada njegovi Indiana Pacersi sudjelovali prvo u sukobu s onda aktualnim prvacima Detroit Pistonsima, a nakon toga i sa navijačima u publici.

No njegovi fanovi ipak izdvajaju one lijepe, igračke epizode njegove karijere, poput one kada je uhvatio airball pokojnog Kobea Bryanta i zabio Phoenix Sunsima u finaliu Zapadne konferencije 2010. Njegovi Lakersi tada su osvojili svoj 16. i za sada posljednji NBA naslov.

(foto: Reuters)

 

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka