vijest

0

Messi je naslijedio Modrića: Zlatna lopta šesti puta u rukama Argentinca

02.12.2019 21:38 | Germanijak

Očekivan rasplet u Parizu.

Veličina slova A A A

 

Lionel Messi po rekordni šest put u karijeri osvojio je Zlatnu loptu u izboru France Footballa za najboljeg igrača na na svijetu. Argentinac je nakon 2009, 2010, 2011, 2012. i 2015. dobio priznanje i ove godine, a glasalo je ukupno 180 novinara diljem svijeta.

Messiju je najveća konkurencija bio Nizozemac Virgil van Dijk, koji je u kolovozu proglašen najboljim u izboru UEFA-e, dok je Messi krajem rujna pobijedio u izboru FIFA-e. Nizozemac je u konačnom poretku zauzeo drugo mjesto, dok je treći Cristiano Ronaldo.

Nagradu je čudesnom Argentincu uručio prošlogodišnji dobitnik - Luka Modrić.

 

"Čestitam, ti to zaslužuješ", rekao je kapetan Hrvatske najvećoj zvijezdi Barcelone. Messi se po primitku rekordne šeste Zlatne lopte svoje prve ovakve nagrade. 

"Želim se zahvaliti svim novinarima koji su glasali za mene i nadam se da su zadovoljni na svim kontinentima. Hvala i mojim suigračima iz reprezentacije i kluba. Pobijedio ili gubio, ova godina je bila grandiozna za mene." 

"Jučer je bilo deset godina od moje prve Zlatne lopte. Imao sam tada 22 godine i nisam vjerovao da ću sad ovdje stajati i osvojiti šesti trofej. Cijelo ovo vrijeme nisam razmišljao o tome, već sam uživao u onome što volim i u tome što jesam. Svjestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima."

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka