vijest

0

Mađari na mukama – otpalo im pola udarne momčadi (GRAFIKA)

08.10.2019 09:32 | Germanijak/I.G.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane…

Veličina slova A A A

Iako nije lijepo reći ni pomisliti, stvarnost doista jest takva. Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, poznata je uzrečica, koja se doista može preslikati na stanje u svlačionici uoči utakmice Hrvatske I Mađarske na Poljudu.

Tečajevi za utakmicu Hrvatska – Mađarska

I dok izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, nema nikakvih problema s ozljedama ili kartonima, njegov kolega na mađarskoj klupi, Marco Rossi, muku muči sa sastavljanjem udarnih 11 koji će istrčati na splitskom travnjaku. Već smo jučer prenijeli da zbog ozljede neće biti strijelca pobjedničkog gola iz prvog susreta, Matea Patkaija, a osim njega, nema ni drugog najskupljeg igrača njihove selekcije, sjajnog ofenzivnog veznjaka Dominika Szoboszlaija.

Međutim, ovdje nije kraj njihovim mukama.

Osim ove dvojice, Rossi već otprije zna da neće moći računati na još dva člana udarne jedanaesterice, stopera Botonda Baratha (izravan crveni karton) i veznjaak Adama Nagya (akumulirana tri žuta kartona).

I da nevolja nikada ne dolazi sama, pobrinuli su se i Krisztian Tamas iz MOL Fehervara te Barnabas Bese iz Le Havrea. Iako Tamas još nije debitirao za seniorsku selekciju Mađarske, Bese je redovno ulazio s klupe u drugom poluvremenu u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

„Ovo što nam se događa daleko je od idealne situacije. Ali, nemamo baš ništa od plakanja, ništa se neće poboljšati i moramo se suočiti s ovim problemima i vjerovati u zdrave igrače koje imamo u svlačionici“, rekao je izbornik Mađarske, Marco Rossi.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka