vijest

0

Liverpool će kupiti Wernera, ali pod dva uvjeta

18.02.2020 17:27 | Germanijak/I.G.

Ukoliko se ispune ova dva uvjeta, Nijemac postaje igrač Redsa.

Veličina slova A A A

Ljubav u nastanku između Liverpoola i Time Wernera, izgleda, uzajamna je. Napadač RB Leipziga već je iskazao simpatije prema momčadi Jurgena Kloppa, a o tome su pisali već njemački mediji tijekom ove i prošle sezone. Prva špica 'Elfa' spreman je napokon i za inozemni angažman, a nakon odbijenice Bayern Munchena definitivno se odlučio za Redse kao svoju sljedeću destinaciju.

S druge strane, ni klub s Anfielda nije imun na ove signale uskoro 24-godišnjeg nogometaša. Jurgen Klopp ga je javno hvalio i nije skrivao oduševljenje njegovom igrom. Uprava Liverpoola zajedno s Kloppom već sada razmišlja o smjeni generacija, a u prilog toj tezi ide i nedavna izjava njemačkog stratega koji planira ostati dovoljno dugo kako bi se odradila prava smjena generacija u momčadi i kako bi novi trener (spekulira se o imenu Stevena Gerrarda) imao konkurentnu momčad nakon prolaska zenita karijera van Dijka, Manea, Salaha i Firmina.

Međutim, prije nego Michael Edwards i ostatak ljudi zaduženih za sportsku politiku kluba s Merseysidea odluče aktivirati klauzulu u Wernerovom ugovoru, oni žele od Nijemca da ispuni njihova dva uvjeta.

Kako prenosi otočki The Independent, struka aktualnog prvaka Europe želi od Wernera čuti da je spreman biti strpljiv kako bi stigao do svojih minuta. S obzirom da napadački trozubac definitivno ostaje na Anfieldu i nakon ove sezone, njemački bi reprezentativac dobivao priliku ulaskom iz drugog plana.

„Nije u pitanju adaptacija u prva tri mjeseca, nego u prve tri godine“, navodi riječi uprave spomenuti izvor. Iz toga je vidljivo kako Werner neće biti udarna igla, iako je jasno da će zbog borbe na više frontova biti dovoljno minutaže za svakoga.

Drugi uvjet je da Timo pristane biti „učenik“ Roberta Firmina. Iako ne bi imao problema u komunikaciji s Brazilcem, činjenica je da Firminova pozicija nije idealna pozicija i za reprezentativca Elfa. Klopp i struka Liverpoola vide ga na Bobbyevoj poziciji, tvrdi Independent, stoga bi Werner pristao na dva velika ustupka ukoliko bi pristao na dolazak u Liverpool – višegodišnje strpljenje i korekcija pozicije na travnjaku.

 

 

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka