vijest

0

Leko: „Bio sam blizu Tottenhama, a Dinamo sam spasio od bankrota“

14.05.2020 09:10 | Germanijak/I.A.S.

Bivši hrvatski reprezentativac otkrio je neke zanimljive stvari iz svoje karijere.

Veličina slova A A A

Bivši hrvatski reprezentativac i dugogodišnji igrač kijevskog i zagrebačkog Dinama, Jerko Leko, gostovao je na popularnom Podcast Inkubatoru.

Leko se osvrnuo na nekoliko zanimljivih tema, a jedna od njegovih zanimljivijih izjava bila je da je svojim transferom u kijevski Dinamo spasio Modre od bankrota:

„Danas s 13, 14 godina nogomet postaje nešto kroz što ljudi nastoje riješiti svoju egzistenciju. Meni se više sviđalo u moje vrijeme, uživali smo i nisam razmišljao o tako dalekoj budućnosti“, započeo je svoje izlaganje Jerko Leko nakon čega se prisjetio svojeg prelaska iz zagrebačkog u kijevski Dinamo:

„Pokojni Tomislav Židak je jednom prilikom napisao kako sam spasio klub od bankrota, ali kad sam potpisao ugovor za Kijev sam se rasplakao jer nisam još bio spreman otić. Sjećam se još uvijek, pored mene su bili Mamić i Ćiro koji su mi rekli da je danas dan odluke i znam da sam sam došao u klub i odlučio da idem. Danas bi vjerojatno drugačije postupio, ali morao sam razmišljati o svojoj obitelji, da je situacija bila bolja možda bih rekao ne, ali ovako... Opet, ne mogu reći da su me potjerali, rekli su ako želim da će poderati ugovor i čekati novi, ali u konačnici sam ipak potpisao“, priča Jerko Leko.

Osvrnuo se i na svoje godine u Ukrajini, a posebno je bilo zanimljivo kako je i sam priznao da nekada igrači znaju sabotirati klub kako bi ostvarili transfer:

„Kijev je specifična sredina, Surkis je predsjednik koji pati od imena. On je htio da ako odem iz Dinama da onda to budu klubovi kao što su Inter ili tako neki.. Na primjer, sjećam se da je Tottenham bio zagrizao, već smo se mi praktički sve dogovorili, ali je on onda rekao kako Tottanham nije dovoljno jako ime da ja tamo odem. Tad Tottenham nije bio ono što je danas, ali ja to nisam ni znao kad se sve događalo već ti kao igrač sve saznaš na kraju. Da sam znao na vrijeme, već bi ja to riješio nekim incidentom na treningu ili tako nešto i onda bi me morali pustit“, zaključio je bivši hrvatski reprezentativac koji je „kockasti“ dres obukao 59 puta, a u njemu je postigao i dva pogotka.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka