vijest

0

Legendarni Talijan objavio kraj karijere

15.04.2019 08:33 | Germanijak/I.M.

Hvala i doviđenja.

Veličina slova A A A

Standardni član obrane Juventusa te nekoć talijanske reprezentacije - Andrea Barzagli - objavio je da na kraju sezone završava karijeru. 

On će u svibnju napuniti 38 godina te je bilo i za očekivati da njegova avantura u Torinu dođe svome kraju, a odlučio je da neće tražiti novi klub već se oprostiti s novom titulom u Serie A, a možda i u Ligi prvaka. 

Staroj dami pristupio je iz Wolfsburga 2011. godine za mizernu odštetu od 300 tisuća eura, što se u konačnici pokazalo kao prava pljačka. Postao je simbol granitne obrane Juventusa koji su još činili Bonucci, Chiellini te Buffon, a ako se ne dogodi nevjerojatno čudo u zadnjih sedam kola, onda će stići do osmog naslova prvaka u nizu. Tome je dodao i četiri Kupa te Superkupa, tako da će iza njega ostati iznimno trofejno razdoblje u dresu najjačeg talijanskog kluba. 

Igračku afirmaciju Barzagli je stekao u Palermu, koji ga je 2008. za 14 milijuna eura prodao u Wolfsburg, nakon čega se vratio na Apenine. Za reprezentaciju Italije odigrao je 74 utakmice, a 2006. se okrunio naslovom svjetskog prvaka. 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka