vijest

0

Kupiti ili ne kupiti Matea Kovačića, pitanje je sad

10.06.2019 16:55 | Germanijak/I.A.S.

Nakon Hazarda, Chelsea bi mogao ostati bez još jednog igrača iz udarnih 11

Veličina slova A A A

Prema najnovijim informacijama britanskih medija, Chelsea je u velikoj dilemi hoće li otkupiti ugovor Matea Kovačića od Real Madrida te produljiti njegov boravak na Otoku.

Problema ne bi bilo kada bi Plavci iz Londona sa sto postotnom sigurnošću mogli reći da će ih Maurizio Sarri voditi i dogodine, ali budući da je talijanski stručnjak veoma blizu toga da od sljedeće sezone preuzme Juventus, u jugozapadnom dijelu Londona sada su u velikim problemima te nisu sigurno što im je najbolje činiti.

Iako Chelsea ima zabranu dovođenja igrača ovo ljeto, otkup ugovora je ostvariv, te bi ovaj transfer bio pravno izvediv i moguć za Plavce.

S druge strane, Kovačić ne bi imao ništa protiv ostanka u Londonu. Sarri je nekoliko puta naglašavao kako mu je naš Mateo iznimno bitan, naročito za način igre kakav on želi da igraju njegove momčadi, ali Kovačićeva statistika je u najmanju ruku poražavajuća. Naime, Mateo je ove godine upisao velikih 51 nastup, ali toj brojci pridodao je svega dvije asistencije, a u listu strijelaca nije se upisao niti jednom. Puno premalo za veznjaka ofenzivnih sklonosti.

Kovačić ima razloga za odlazak, ali i razloga za ostanak. Kao razlog odlaska možemo navesti vraćanje Tiemoue Bakayoka u London. Ovaj Francuz prošlu je sezonu proveo u Milanu te je prvi dio sezone bio iznimno loš, dok je u drugom dijelu bio fantastičan. Igračev agent je izjavio da se usprkos interesu Milana njegov štićenik sigurno vraća u London te kako će naredne godine igrati u dresu Chelsea.

Kada pričamo o razlozima ostanka, vrhunski mladi engleski veznjak Ruben Loftus-Cheek, koji je u nekoliko navrata ove sezone oduševio sve oko sebe, izbivati će cijelu sljedeću sezonu s terena radi teške ozljede ahilove pete.

Upravo radi gore navedenih razloga uprava Chelsea je inzistirala da se Kovačić izuzme iz pregovora prelaska Edena Hazarda u Real Madrid, te kako će njegov otkup, ili njegov povratak, biti zasebna tema.

Treba nadodati da ukoliko se Chelsea odluči za otkup ugovora našeg Matea, to se sve mora dogoditi prije 1.7. budući da ukoliko zakasne Mateo Kovačić vratiti će se u Real Madrid i onda se ovaj transfer ne bi gledao kao otkup ranije dogovorene posudbe, već potpuno novi transfer.

Cijena koju je Real Madrid postavio za Kovačića iznosi 50 milijuna eura (45 milijuna funti), te ukoliko se Chelsea ipak odluči ne otkupiti našeg veznjaka, postoji velika vjerojatnost da netko drugi hoće te da će Kovačić treću godinu zaredom nositi dres druge boje na sebi.

Neka nagađanja govore da ukoliko se to i ostvari, da je njegov bivši klub Inter jedan od najzainteresiranijih za usluge našeg veznjaka, te kako oni ne bi imali ništa protiv povratka našeg Matea u Milan.

Mateova sudbina biti će poznata u narednih 20 dana, te će za mladog hrvatskog veznjaka ovo ljeto biti poprilično zanimljivo.

(foto:Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka