vijest

0

Kriva dijagnoza: Standardni Vatreni mogao je igrati

10.09.2019 08:46 | Germanijak

Vjerujemo kako bi bio od pomoći s obzirom da sinoć dosta toga nije štimalo.

Veličina slova A A A

Hrvatska je sinoć remizirala u Bakuu s Azerbajdžanom i na taj način dodatno zakomplicirala put do Eura 2020. Situacija nije alarmantna, ali Zlatko Dalić bi trebao poraditi na tome da igra reprezentacije manje oscilira, te da se bodovi ne rasipaju tamo gdje se to ne bi trebalo.

Golom Halizadea u 71. Azeri su kapitalizirali terensku nadmoć koju su uspostavili još krajem prvog poluvremena. Gol je pao preko desne strane obrane, a nakon utakmice došlo se do saznanja koje bi u konačnici možda dovelo do toga da Hrvatska ne primi taj pogodak.

Kako donose Sportske novosti, nekoliko dana nakon Slovačke došlo je do otrkića da je Tin Jedvaj, polivalentni defenzivac koji može pokriti nekoliko pozicija na terenu, zapravo mogao igrati i da njegova ozljeda nije bila toliko teške naravi da nije mogao konkurirati za Dalićevih 11.

Uoči Slovačke Jedvaj je osjetio peckanje tijekom nekoliko dana, ali je normalno trenirao. Večer prije utakmice ono se intenziviralo, a na sam njen dan otišao je u bolnicu na pregled. Napravljena je snimka, ali ne magnetna rezonanca, već ultrazvuk. Liječnici su zaključili kako se radi o problemu dostatnom za oprez, odnosno toga da Jedvaj presjedi utakmicu, te je šansu dobio Bartolec.

No naknadno je Jedvaj otišao na magnetnu rezonancu kako bi se u njegovom novom klubu Augsburgu uvjerili hoće li ili neće biti spreman za naredno kolo Bundeslige. Ustanovljeno je kako nema nikakvih problema, vraća se treningu u punoj snazi, te u retrospektivi ispada da je mogao zaigrati u Bakuu.

Rezice koje su ustanovljene prvotnim nalazima ultrazvuka više su povod određenom strahu, problemu psihičke naravi, a ne fiziološke. Konkretne nedaće u vidu ozljede ne postoje u ovom konkretnom slučaju. Suma sumarum, Jedvaj je, u neznanju nastalom nedovoljno temeljitim nalazima medicinskog tima reprezentacije, ostao u podsvjesnom strahu uzrokovanom prijašnjim ozljedama.

Augsburg u narednom kolu čeka susret sa Rebićevim Eintrachtom. I dok izbornik Dalić najviše koristi Jedvaja na poziciji desnog beka, gdje Hrvatska od ozljede Šime Vrsaljka ima kronične probleme, u Augsburgu ga vide prvenstveno kao stopera. Uigravanjem Karla Bartoleca i pozicija na desnom boku bi mogla biti zbrinuta, pa bi i Dalić mogao razmisliti o ulozi Jedvaja u sredini obrane.

A kad znamo da je preko te pozicije pao gol Azera…

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka