vijest

0

Krajem svibnja vraća se još jedna jaka europska liga

01.05.2020 00:37 | Germanijak/V.R.

Jedna po jedna liga priprema teren, u svakom smislu, za nastavak nogometnih aktivnosti.

Veličina slova A A A

Nakon što su lokalne vlasti u Češkoj, Poljskoj i Švicarskoj dale zeleno svjetlo za nastavak tamošljnih nogometnih prvenstava, od 30. svibnja uživat ćemo i u portugalskoj ligi.

„Počevši od ponedjeljka dozvoljen je individualni sport na otvorenom. Koncem mjeseca bit će moguće nastaviti s nogometnim natjecanjem u prvoj profesionalnoj ligi“, rekao je u parlamentu portugalski ministar financija Pedro Siza Vieira.

Odigrat će se i finale kupa u najvećem portugalskom klasiku između Porta i Benfice, ali drugoligaška natjecanja još neće krenuti, s obzirom da je u njima nemoguće osigurati potrebne uvjete.

„Slušamo savjete saveza i lige koji kažu da samo u prvoj ligi postoje uvjeti za nastavak sezone obzirom na protokol koji je pripremljen od strane nadležnih tijela.“, rekao je premijer Antonio Costa.

Odluka je donešena u suradnji premijera, predsjednika nogometnog saveza Fernanda Gomesa, te predsjednika Benfice, Porta i Sportinga, Luisa Filipe Vieire, Pinta da Coste i Frederica Varandasa.

Igrati će se pred praznim gledateljima, a igrači i tehničko osoblje bit će testirano. Igrač će dobiti dopuštenje za natjecanje ako u razmaku od 24 sata dva puta bude negativan na test.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka