vijest

0

Knicksi odustali od Ziona, dovode konkurenciju Hezonji?

15.05.2019 16:34 | Germanijak/I.M.

Burno ljeto čeka jednu od najlošijih momčadi lige.

Veličina slova A A A

Veliko razočaranje vlada u New York Knicksima. Toliko su nada polagali da će na draft lutriji konačno zaraditi prvi pick, ali opet su ostali kratki. Pravo da biraju prvi dobili su New Orleans Pelicansi, a već je sigurno da će, osim ako ne krenu u neki trade, birati čudesnog Ziona Williamsona. 

Sigurno je i da će mnogi klubovi pokušati složiti paket kojim bi Pelicanse nagovorili da im prepuste prvi pick, no tek ćemo u narednim tjednima vidjeti postoji li realna šansa za takav rasplet. 

Ono što već sada znamo je da će Knicksi danas održati sastanak s drugom velikom zvijezdom s Dukea i igračem koji bi trebao biti treći pick - R.J.Barrett. Fantastični Kanađanin visok je 201 cm, a na sveučilištu je pokrivao pozicije beka šutera i niskog krila. Bilježio je izvanredne brojke - 22.6 poena, 7.6 skokova te 3.3 dodavanja, uz ne tako sjajnih 45 posto šuta iz igre, od čega 30 posto za tricu. 

Činjenica da Knicksi imaju treći pick i da održavaju sastanak s trećom najvećom zvijezdom drafta nakon Ziona i Ja Moranta, mnoge već navodi na zaključak kako su odlučili odustati od slaganja bilo kakvog paketa za Williamsona te graditi novu momčad oko Barretta i barem dvije zvijezde koje bi mogli potpisati ovog ljeta, kada će imati golem prostor pod salary capom na raspolaganju. 

Eventualni dolazak Barretta sigurno bi utjecao i na minutažu Marija Hezonje. Za početak, treba vidjeti hoće li Dubrovčanin uopće potpisati novi ugovor s Knicksima. Ako se to obistini, treba reći kako mladi Kanađanin pokriva upravo njegove pozicije i sigurno će biti instaliran u petorku. No, hrvatski reprezentativac u završnici sezone pokazao je briljantne partije na mjestu playmakera, no tek se treba u kontinuitetu pokazati kao dobro rješenje za tu poziciju. 

Kako god, čini se da nas očekuje izuzetno uzbudljivo razdoblje u Velikoj Jabuci. Naveliko se piše kako su Irving i Durant sve bliže dogovoru s Knicksima, a samim time bi se i ostatak momčadi puno lakše popunio novim igračima. Je li došlo vrijeme da konačno postanu konkurentnija momčad za vrh Istoka? 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka