vijest

0

Kljucanje Barcinog leša: Dva velikana koriste priliku i rade na Griezmannovom dovođenju

03.07.2020 13:30 | Germanijak/V.R.

Nogometni ''looteri'' iz Manchestera.

Veličina slova A A A

Rasulo u Barceloni, kako u svlačionici tako i u uredima, sve više doseže točku ključanja.

Mnogi akteri kreiraju ozračje koje je rezultiralo prilično lošim rezultatima Blaugrane u zadnje vrijeme. Naravno, središnja je figura Leo Messi, a jedan od kamena spoticanja njegova odnosa s Josep Marijom Bartomeuom jest i svjetski prvak Antoine Griezmann.

Argentinac, blago rečeno, njegovim dolaskom nije bio ni najmanje oduševljen čak ni prije nego je on finaliziran te mu Francuzov učinak daje povod za likovanje. Iako je Messiju najmanje do toga.

Sâm Griezmann osjeća da ocjena koju di dobila njegova katalonska avantura nije baš najviša, te ne čudi da mu kroz glavu prolaze scenariji o novoj stranici u karijeri. Nakon implozije odnosa u svlačionici Barce, prelazak u Premier ligu čini mu se kao ‘’slamka spasa’’, a Manchester United je i dalje u očajnoj potrazi za vrhunskim centarforom.

Momčad Ole Gunnara Solskjaera već je kontaktirala Barcelonu, no trenutno ima tri potencijalna problema. Kao prvo, Barca, bez obzira na trenutnu situaciju nije pretjerano ‘’nabrijana’’ da proda Francuza. S druge strane, na prodaju nekih ‘’kapitalaca’’ će bit primorana kako bi izbjegla kolizije s financijski fair-playom.

Prioritet kluba bi bilo ‘’uvaljivanje’’ Ousmanea Dembelea ili Phillipea Coutinha, no ako neće biti interesenata, Griezmann bi mogao biti na raspolaganju.

Drugi probleme je taj što je, kako se navodi, i Manchester City zainteresiran za plavokosog napadača. Pep Guardiola nasušno treba nova lica kako bi ušao u utrku s Liverpoolom i bude ponovno do zadnjih utakmica prvenstva legitiman kandidat za naslov. I plavi klub Manchestera je također poslao upite prema Nou Campu, a Griezmann nije razočaran ni ovim možebitnim ishodom, dapače.

Treći problem bi bile financije. Napadač je plaćen 120 milijuna eura i Bartomeu ima svaku namjeru vratiti čim je više moguće, kako se sad čini, tog uludo bačenog novca. United je već alocirao preko 55 milijuna eura na svoju primarnu metu, Jadona Sancha, te će biti upitno koliko će ostati novca za ostala pojačanja.

(foto: Albert Gea/Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka