vijest

novinar

Mateja Rojko Web Writer,
Mateja Rojko Web Writer,

Odmalena je bila zaljubljena u sport. Već kao četverogodišnjakinja čitala je naslove dnevnih novina i uz oca, nekadašnjeg amaterskog boksača, pratila događanja na sportskim borilištima. Nesuđena profesionalna sportašica, sa svojih skromnih 162 centimetra visine, imala je velike snove o košarkaškoj karijeri. No, uzalud vam trud svirači, da je bilo kojeg centimetra više… Isti razlog presudio je neuspješnom prebacivanju na odbojku, a poneki gram viška nije bio dovoiljan za gimnastičku karijeru.

Nakon svega nije preostalo ništa drugo nego baciti se u sportsko novinarstvo i pokušati se izboriti za svoje mjesto pod suncem. Upisom na Fakultet političkih znanosti, priključenju sportskoj redakciji Radio Studenta sa sedam godina staža i statusom urednice i demonstratorice s glavnom zadaćom – obukom novih talenata…

Usporedno s time, kao 19-godišnjakinja se priključuje sportskoj redakciji nekadašnjeg Radio Cibone i tu ostaje idućih pet godina. Novi izazov slijedi priključivanjem internetskoj redakciji Večernjeg lista i njihovom sportskom portalu Sportal, a jedna obična praksa u sklopu medijskog smjera na diplomskom studiju novinarstva , pretočena je u dvije godine uspješnog rada na sportskom portalu NOVE TV, Gol.hr.

Obogaćena novim iskustvom i znanjem, pojačava redakciju internetskog izdanja Media servisa, na kojem povremeno surađuje u sportskoj redakciji i provodi iduće dvije godine, a u lipnju 2014. godine priključuje se novom projektu Germania Sporta. Dobri duh redakcije, koji najviše voli rukomet, tenis, odbojku, hokej i ostale, manje sportove, ima glavnu zadaću – da u redakciji nikada ne bude pretiho i previše dosadno, a i da se uvijek nađe nečega slatkog.

najnovije vijesti

najviše komentara

Free Spins Party

Sudjeluj u Free spins party promociji za novoregistrirane članove i osvoji besplatne vrtnje.

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka