vijest

0

Kanter nemilosrdno istrollao Irvinga

18.07.2019 15:45 | Germanijak/V.R.

U NBA ligi je trash-talk dio folklora.

Veličina slova A A A

U srijedu su Boston Celticsi upriličili novinsku konferenciju na kojoj su predstavili igračka pojačanja priskrbljena za vrijeme ovoljetnog free agencyja, između ostalog prvu zvijezdu Kembu Walkera i turskog centra Enesa Kantera.

Po običaju, igrači su pozirali sa dresovima. Na Walkerovom se sjajio broj osam, dok je Kanter uzeo, u zadnje vrijeme znakoviti broj 11.

Na pitanje zašto je uzeo baš taj broj, Turčin je odgovorio:

„To je bio moj stari broj. A i htio sam biti razlog zašto ga nitko drugi poslije neće nositi.“, izazvao je lagani podsmijeh nazočnih.

„Morao sam to reći.“, dodao je uz smijeh.

Podsjetimo, broj 11 nosio je Kyrie Irving, koji se nije baš u najsretnijim okolnostima rastao sa Celticsima i njihovim navijačkim tijelom, a u Nike reklami iz 2018. dao je do znanja da je njegov otac nosio taj broj kad je igrao sveučilišnu košarku na Boston Universityju. Također je dodao da je htio on biti taj zbog kojeg nitko drugi neće nositi 11 u Celticsima. Drugim riječima, da ga danas-sutra zbog njega i traga kojeg bi eventualno ostavio u TD Gardenu, umirove.

Enes Kanter je u Blazersima nosio broj 00, s obzirom da je 11 bio zauzet od strane dugogodišnjeg igrača Portlanda, Meyersa Leonarda. On je, usput rečeno, također napustio ekipu te se pridružio Miami Heatu.

Turski centar se također našao u središtu pozornosti prilikom incidenta kada je, radi otvorenog kritiziranja načina vladanja turskog predsjednika Erdogana, dobio zabranu ulaska u Tursku, zemlju porijekla. Kanter je inače rođen u Švicarskoj.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka