vijest

0

Kako je Barca zbog 200.000 eura ostala bez Milutinova

14.04.2020 14:59 | Germanijak

Katalonci su promijenili uvjete usred pregovora i Milutinov se okrenuo CSKA-u

Veličina slova A A A

Andrej Vatutin može demantirati do mile volje, ali sve ukazuje kako će Nikola Milutinov nositi dres moskovskog CSKA sljedeće sezone. Unatoč negodovanju CSKA-ovog prvog čovjeka, informacije s više izvora upućuju na zaključak -  europski košarkaški blockbuster transfer je zaključen i čeka se jedino službena nota. Prema saznanjima grčkih i španjolskih stručnjaka, 25-godišnji Novosađanin je dogovorio i najsitnije detalje suradnje s Armejcima i to nikakve patetične izjave s vrha Nikolinog aktualnog kluba ne mogu promijeniti.

Ostaje jedino službena objava po kojim uvjetima. Pojedini tvrde, u pitanju je 9.000.000 eura na tri godine, drugi barataju iznosom od 8.000.000 za isto razdoblje, međutim, jedno je sigurno – ugovor će potpisati do 2023. godine.

Iako je vijest dva dana bila na provjeri, Grci i Španjolci zajedničkim snagama uvjeravaju - Milutinov sigurno ide u Rusiju, sve u svjetlu činjenice kako su mu propali pregovori s Barcelonom, koja je u jednom trenutku bila favorit za potpis, ali se toliko čudno ponijela tijekom pregovora da su igrač i njegov agent Marko Jelić odlučili zahvaliti Kataloncima i potražiti drugo rješenje. Međuprostor nastao zbog prevrtljivosti Katalonaca i činjenice da mu ističe ugovor s Olympiakosom, iskoristio je CSKA i dobio ponajboljeg europskog centra u najboljim godinama.

U trenutku kad je postalo jasno kako se suradnja Milutinova i Olympiakosa bliži kraju, dva kandidata su iskočila. Prvi je u igru ušao CSKA, obećavši navodno 8.000.000 eura po sezoni. Zatim se javila Barca, ali nije bila spremna toliko ponuditi, da bi Nikola - bar tako tvrdi atenski Sport24, a potvrđuje katalonski Mundo deportivo - rekao kako je spreman igrati za Barcelonu za manje novca nego što mu nude Rusi, jer mu stil momčadi Svetislava Pešića više odgovara. Na kraju krajeva, zemljaci su, ne bi imao jezičnu barijeru i živio u jednom od najljepših svjetskih gradova. Ionako je navikao na mediteransku klimu u Pireju.

Sve to navelo ga je da stavi Ruse na čekanje i uđe u pregovore s Barcom, jer je imao obećanu plaću od 7.000.000 eura za tri sezone. Blaugrana je bila zagrijana, identificirala Milutinova kao najboljeg centra Eurolige, uz Realovog Tavaresa, bila impresionirana brojkama (10.3 poena, 8.2 skoka i po utakmici), smatrajući ga idealnom zamjenom za Antu Tomića, jer je naš centar prošao zenit karijere (osam godina stariji).

Teren je bio pripremljen, sastanak u Španjolskoj dogovoren, za istim stolom sjedili su član Barcelonine uprave, Nacho Rodriguez, trener Svetislav Pešić i njegov zastupnik Marko Jelić. Ali, kad se došlo do pitanja plaće, Barca nije mogla ispratiti ono što je obećala. Umjesto 7.000.000 eura na tri sezone, kako se isprava spominjalo, ponudila mu je oko 6.000.000 i bilo je jasno kako od svega neće biti ništa, jer je Milutinov već bio spustio zahtjeve za cijeli milijunčić, u odnosu na ono što je imao obećano u Rusiji. Još jedan tako izdašan ustupak doista bi bio previše. Ako je Barcelona nudila „samo“ 6.000.000 eura, a Milutinov je za zadnji trogodišnji ugovor u aktualnom klubu inkasirao 5.400.000 eura, ispalo bi kako seli za razliku od ukupno 600.000 eura. Odnosno, samo 200.000 eura po sezoni, a to je bilo premalo...

Barsa je kasnije podigla ponudu na oko 6.500.000 eura za tri sezone, ali uzalud...

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka