vijest

0

Jović sudi - kartoni "lete"

15.05.2019 13:22 | Germanijak/J.O.

Krucijalan susret u borbi za raspodjelu euro pozicija

Veličina slova A A A

Osijek – Rijeka zbroj žutih kartona 4,5, tip više, tečaj 1,85

Osječani su po prvi put nakon 17 kola, dakle nakon punih pet mjeseci, pali na četrvtu pozciju i po prvi put od početka ove sezone gledaju u leđa Hajduku. Tri kola do kraja prvenstva previše izbora nemaju. Gorica im „puše“ za vratom i da bi koliko toliko mirnije ušli u zadnja dva kola trebaju bodov(ove) danas protiv Rijeke. Kako gosti još uvijek nisu i matematički potvrdili poziciju dva očekujemo poprilično „napetu“ utakmicu. Osječani su ove sezone, s ukupnom zarađenih 85 prosjekom od 2,6 dobijenih žutih kartona po meču , četvrtoplasirana momčad lige.  Četiri od pet njihovih zadnjih susreta okončano je sa barem pet pokazanih žutih.

Da, Rijeka je , opet ponavljamo, najmanje kartonirana momčad lige. Tek 54 puta u 33 odigrana susreta ali po prvi put u zadnja dva mjeseca najbliži pratitelj im je došao na „samo“ tri boda. Koliko god gledali prema idućoj srijedi, koliko god to finale Kupa sa Dinamom, za njih bio meč sezone, žele li sačuvati poziciju broj dva, u Osijeku danas ne bi smjeli biti opušetni.

U utakmici kakvu očekujemo možda i presudan detalj ka prolasku ove okalde mogao bi, da ne pišemo i mora biti, - Fran Jović . Glavni sudac današnjeg meča je čovjek koji je pokazao najviše žutih kartona u dosadašnjem dijelu prvenstva. Bilježi prosjek od čak 6,5 pokazanih žutih po meču a od 13 susreta koliko je ove sezone sudio samo tri je okončao sa manje od pet pokazanih žutih. Istina jedan od ta tri susreta je i onaj rujanski na Rujevici, susret u kojem su današnji suparnici remizirali ali susret koji nije ima rezultatski imerativ i „težinu“ današnjeg. Zadnjih 10 međusobnih susreta ovih suparnika okončano je egalom , kad govorimo o zbroju od 4,5 žuta kartona kao kriteriju, omjerom 5-5. Iako nisu njhovi zadnji susreti obilovali većim brojem kartona, važnost susreta kao i fakort glavnog sudca danas nas vodi ka predloženoj okladi.

( Foto: Pixsell.hr)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka