vijest

0

Joshua tek vratio pojaseve, a već bi jednog mogao izgubiti

08.12.2019 08:30 | Germanijak

Zato je sinoć eksivirao Ruizove zahtjeve za trećom borbom.

Veličina slova A A A

Anthony Joshua sinoć je u revanšu protiv Andyja Ruiza Jr-a vratio teškaške naslove u WBA (Super), IBF, WBO i IBO federacijama. Samo šest mjeseci nakon gubitka pojaseva koji su šokirali borilački sport upisao se u povijest postavši teškaški prvak drugi put u karijeri.

„Tko želi vidjeti treći meč?“ zaderao se u mikrofon odmah poslije meča Andy Ruiz pokušavajući osigurati treću borbu, no morat će pričekati da Britanac isprazni svoj raspored... Naime, WBO je naredio Joshui obranu pojasa u roku 180 dana, a suparnik će mu po svemu sudeći biti naređen. Riječ je o „prvom u redu“ Oleksandru Usyku, bivšem prvaku lakoteške kategorije.

„Slijedi mu posao koji mora odraditi, obavezan izazivač u našoj federaciji mora biti Usyk u sljedećih 180 dana,“ objasnio je predsjednik WBO-a Paco Valcarcel.

I IBF ima obaveznog izazivača, a riječ je o Kubratu Pulevu pa bi Joshua moao ostati bez jednog od pojaseva. Britanski boksač bio je svjestan kako ima određenih obaveza pa zato nije konkretno odgovorio na Ruizovu prozivku po završetku borbe.

„Ne želim previše govoriti, neka fanovi odluče, mi smo otvoreni za sve,“ populistički je plasirao Joshua sinoć.

No, pitate li fanove, nisu sigurni jer je sinoćnji meč bio antipropaganda profesionalnom boksu i mnogi su ostali razočerani Joshuinim boksanjem na bodove. WBC-ov teškaški prvak Dontaye Wilder također je u toj struji...

„Joshua je trčao po ringu cijeli meč. Imao je Klička u kampu i boksao je kao Kličko. Možda sam pre tvrd za ovu eru, ali nisam kao ostali borci. Kad razmišljam o sebi kao o prvaku, želim ubiti suparnika u ringu. Joshua ga je mogao mnogo puta završiti, ali išao je preživjeti baš kao Kličko,“ sipao je Wilder.

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka