vijest

0

Jedan od najvećih talenata Crvene Zvezde potpisao za Osijek

02.12.2019 17:56 | Germanijak

Dosta iznenađujuća vijest.

Veličina slova A A A

Velika košarkaška vijest stiže nam iz Osijeka. Tamošnji premijerligaš - Vrijednosnice Osijek - i mladi, iznimno talentirani Arijan Lakić, potpisali su ugovor do kraja sezone 2020/21.

Lakić je rođen 20.01.2000. godine visok je 198cm i igra na poziciji beka. Košarku je počeo trenirati u KK Sava iz Beograda, a 2016. prelazi u Crvenu Zvezdu, sa kojom iste godine osvaja kadetsko prvenstvo Srbije. Sljedeće godine je postao i juniorski prvak Srbije, a u sezonama 2017/18 i 18/19 vrlo uspješno igrao juniorsku Euroleague, gdje je prošle sezone igrao i na Final Four-u. Na Europskom juniorskom prvenstvu 2018. godine u Rigi (Latvija), osvojio je zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije, a na svjetsko juniorsko prvenstvo nije išao zbog ozljede leđa.

Igrač kojeg su trenerski stručnjaci etiketirali Zvezdinim razigravačkim rješenjem za budućnost, košarkaško razvijanje nastavlja u Vrijednosnicama Osijek, klubu u kojem su se razvijali i razvijaju mnogi mladi talenti. Jedne od najboljih sezona u karijeri gradili su u Osiječkom dresu sadašnji reprezentativci Hrvatske Jakov Mustapić i Domagoj Vuković, zatim Ozren Pavlović, finski reprezentativac Carl Lindbom, Australci Venkatesha Jois i Jonathon Mines, slovački reprezentativac Mario Ihring, Amerikanci Jalen Robinson, Jimmie Taylor i Abdul Malik Abu, te Izraelac Tomer Levinson. Odlično su u ovu sezonu krenuli mladi reprezentativci Lovre Bašić, Andrija Ćorić, Antonio Jordano i Lovro Buljević, te mladi reprezentativac Novog Zelanda Max Darling.

Renato Martinko, direktor kluba, dovođenjem mladog srpskog playmakera, rekao je: "Strategija klupske uprave, na čelu sa Predsjednikom Alexanderom Hrkačem i Ivanom Mustapićem je orijentacija na razvoj mladih darovitih igrača. Osigurali smo našim talentiranim igračima dvije ključne stvari: odlične uvjete za rad te vrhunskog trenera Domagoja Kujundžića, skromnog i marljivog čovjeka koji je sa svojim ogromnim znanjem i mukotrpnim radom donio i veliko iskustvo iz splitke Škole košarke. Drago nam je da je naš klub po razvojnoj orjentaciji i podizanju kvalitete igrača sve više prepoznatljiv u ozbiljnim košarkaškim krugovima, a ovaj potpis to potvrđuje."

(foto: Vrijednosnice Osijek)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka