vijest

0

James protiv Jamesa: Ovaj momak ima lošu glavu

29.08.2019 08:54 | Germanijak/M.N.

Veliki talent, koji nikad neće postići što je morao ili...

Veličina slova A A A

James Rodriguez se vratio u Real nakon odrađene posudbe u Bayernu, no njegov ostanak u Kraljevskom klubu je pod znakom upitnika. Talent Kolumbijca nije sporan, ali igrač nikako do kraja ne razvija svoj potencijal.

Nije da je takav slučaj raritetan, puno je talentiranih igrača bilo u sličnoj situaciji, najviše u mlađim dobnim selekcijama, ali i onih poput Jamesa, koji su došli do vrha, međutim tamo se nisu uspjeli zadržati.

Mnogi su razlozi takvog razvoja situacije, nekog su ozlijede spriječile u ostvarivanju maksimalnog potencijala, ali je jako puno onih čija glava jednostavno nije znala pratiti potencijal nogu.

Jamesa Rodrigueza je teško svrstavati u tu kategoriju, jer je u svojoj dosadašnjoj karijeri napravio jako puno, no ne možemo se oteti dojmu da je po kvaliteti morao i mora još puno više. Ne, toliko na osobnoj statistici, koliko u tome da ga se uspoređuje s najvećima.

Nekadašnji doktor kolumbijske reprezentacije Hector Fabio Cruz vjeruje da je za većinu problema James sam kriv te da mu radna etika nije na prvom mjestu.

„Dečko nije fokusiran. Umjesto da radi i sprema se za novu sezonu, on je otišao popraviti obrva i srediti kosu, u vrijeme kad je trebao raditi“ – izjavio je Cruz

„Veliki klubovi poput Real Madrida očekuju profesionalizam, one koji će biti spremni, ali ovaj momak ima lošu glavu“.

„Igrač koji mjesecima nije na terenu, koji ide od kluba do kluba, kako će on ostati tu? Ostat će na početku, ali da se spremao kako treba ne bi imao ovih problema. Već ranije sam govorio da će stvari ići loše jer on ne radi“ – nadodao je.

Usporedio je Cruz radnu etiku Kolumbijca sa nogometašem, koji je pojam profesionalizma, a iz tog razloga i je jedan od najboljih svjetskih igrača svih vremena.

„Cristiano Ronaldo je uzeo tjedan godišnjeg i otišao s obitelji u Grčku, a već narednog tjedna ga je 15 ljudi spremalo za novu sezonu. James je otišao sa Svjetskog prvenstva ozlijeđen, unajmio je privatni avion i otišao uživati na plažu, a to tako ne ide.“ – zaključio je.

(foto: Reuters)

  

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka