vijest

0

Izvršni odbor HNS-a okrenuo leđa predsjedniku, Šukeru dani odbrojani

20.08.2019 09:24 | Germanijak/M.N.

Potresi u krovnoj nogometnoj organizaciji.

Veličina slova A A A

Davor Šuker će po svemu sudeći teško dočekati kraj godine na funkciji predsjednika HNS-a.

Nekadašnjoj devetki Vatrenih su u više navrata leđa okrenuli članovi Izvršnog odbora krovne nogometne organizacije te mu na taj način dali na znanje da su mu dani na funkciji odbrojani.

Prije mjesec dana navodno je Šuker zatražio financijsku pomoć ZNS-a za knjigu „100 godina nogometa“ od 750 tisuća kuna, što je Izvršni odbor odbio, a kako je ZNS najmoćnija podružnica HNS-a, to je bio prvi znak da se predsjedniku trese stolica.

Posljednji dokaz da bi Šuker uskoro trebao biti bivši je odbijanje njegove želje za smjenom Nenada Gračana sa izborničkog mjesta mlade reprezentacije i postavljanje Gorana Tomića na njegovo mjesto. Izvršni odbor ne da se nije složio s tom odlukom, nego je jednoglasno odbio takvu mogućnost, što je dokaz da mišljenje nekadašnjeg nogometnog asa nema apsolutno nikakvo značenje i da mu je kraj blizu.

Prema pisanju određenih medija na njegovo mjesto bi trebao sjesti Marijan Kustić, HDZ-ov saborski zastupnik i šef ličkog ogranka te stranke, koji je u HNS ušao kao kandidat Damira Miškovića za predsjednika na izborima koje je Šuker osvojio.

Kustić je jaka politička figura, Plenkovićev čovjek, a bio je i nositelj političkog projekta za povratak hrvatske reprezentacije u Split. Nepojavljivanjem Šukera na tom sastanku je već svima bilo jasno da su njegovi dani odbrojani.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka