vijest

0

Izbornik Mađarske: Imamo potpuno drugačiji vezni red koji će vam stvoriti probleme

09.10.2019 19:22 | Germanijak/I.G.

Dan uoči utakmice na Poljudu Rossi je optimističan.

Veličina slova A A A

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u četvrtak očekuje jedna od najznačajnijih utakmica ovog ciklusa. Ukoliko na Poljudu pobjedimo Mađarsku (20:45h) jednom nogom ćemo biti na Europskom prvenstvu koje se održava sljedećeg ljeta.

Tečajevi za utakmicu Hrvatska – Mađarska

Tim povodom utakmicu je najavio i izbornik gostujuće reprezentacije, Marco Rossi, koji neće moći računati na šest igrača, od čega su četiri prvotimca.

„Da, neki su ozlijeđeni, nema ni suspendiranih, neće biti četvorice startera iz prve utakmice s Hrvatskom, od toga trojice u vezi. Imat ćemo posve drugačiji vezni red. Vjerujemo da možemo Hrvatskoj stvoriti probleme“, izjavio je Rossi pa objasnio kako misli da će se odvijati utakmica: „Ako Hrvatska bude imala posjed, a mi ne budemo mogli preuzeti posjed, branit ćemo se . Ako budemo agresivni, imat ćemo veće šanse za napad. Mislimo da će Hrvatska imati posjed i iz toga stvarati šanse. Mislim da smo ih (Hvatsku) već iznenadili u Budimpešti. Utakmica će biti odlučujuća, Hrvatska ima odlične igrače i teško je da mogu zakazati dva puta. Ipak, svašta se može dogoditi.“

Riječ je potom preuzeo vratar RB Leipziga, Peter Gulacsi.

„Ne mislim da će biti lagana utakmica, ali cilj nam je odigrati kao u Budimpešti i ne dozvoliti puno prilika. Hrvatska ima sjajne igrače, damo li im prostora stvorit će šansu bez problema. Naša igra će biti slična kao u prvoj utakmici, ali neće biti lako. Znaju nas bolje nego u prvoj utakmici, ali s pravim pristupom možemo do željenog rezultata“, rekao je prvi vratar Mađara.

Pitali su Gulacsija je li mu draže braniti protiv jakih momčadi kada ima više posla ili protiv slabijih.

„Draže mi je dobivati utakmice. S 20 godina bih rekao da bih branio protiv najjačih, ali sad je najvažnije doći do pobjede. Za svakog igrača ovo je veliko iskustvo, ali na terenu je drugačije. Nije bitno radi li se o jednom ili deset udaraca, želimo dati sve od sebe i bude li dosta toga na našoj strani, možemo do pobjede.“

Potom se izbornik Rossi osvrnuo na Mađare koji su igrali u Hajduku, Marka Futacsa i Adama Gyurcsa.

„Iskreno, pratimo sve igrače. Futacsa i Gyursa pratimo, ali nisam ih pozivao. Gyurcsa sam pozvao prije možda 6 mjeseci. Pitao sam Luigija Febrrarija i Edoarda Reju, govore o Splitu i Hrvatskoj na lijep način, kad su živjeli ovdje bili su sretni, sa životom, navijačima... Što se reprezentacije tiče, znamo koliko i 90% ljudi koji vole nogomet. Kad sam radio u Slovačkoj, bili smo u hrvatskom baru, gledali Svjetsko prvenstvo. Podržavali smo Hrvatsku, ali to se sutra neće dogoditi. Cijenimo stil, igrače i posebno duh kojeg hrvatska momčad ima“, zaključio je Rossi.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka