vijest

0

Intervenirala FIFA: Loris Karius se vraća na Otok

22.04.2020 10:25 | Germanijak/I.A.S.

Nije se pretjerano iskazao u Bešiktašu

Veličina slova A A A

Njemački čuvar mreže i nekadašnja jedinica Liverpoola, Loris Karius, vraća se na Otok.

26-godišnjak, koji će do kraja svoje karijere ostat zapamćen po dvjema kardinalnim pogreškama u finalu Lige prvaka 2018. godine kada je Real pobijedio Liverpool rezultatom 3:1, ranije od očekivanog prekinut će svoju tursku avanturu, a kako bi se to dogodilo, Karius je zatražio intervenciju FIFA-e.

Engleski mediji javljaju kako je Karius uputio žalbu krovnoj nogometnoj organizaciji kako bi se njegova posudba prekinula ranije nego što je to prethodno dogovoreno, a svoje uporište nalazi u tome što mu Turci nisu isplatili posljednje tri mjesećne plaće.

Nekadašnji mladi reprezentativac Njemačke u Bešiktaš je stigao u kolovozu 2018. na dvogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa. Iako je bio standardan na golu turskog velikana, njegove predstave nisu bile nešto od čega zastaje dah, a to se jasno vidi i prema statistici u turskom prvenstvu koja govori da je u 25 odigranih utakmica primio 29 pogodaka, a samo je u osam navrata sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Kad je dolazio u Bešiktaš, njegova tržišna vrijednost iznosila je 12 milijuna eura, a ista se u dvije godine toliko srozala da ga popularni TM danas vrednuje kao nekog za čije je usluge potrebno izdvojiti svega 3,2 milijuna eura.

Dodajemo za kraj kako je Nijemac ugovorno vezan s Redsima do ljeta 2022. godine, ali jednako tako valja naglasiti kako je gotovo pa sigurno kako će već ovog ljeta potražiti neku novu sredinu.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka