vijest

0

I Kutija je u početku bila mala pa je postala Kutija

16.05.2019 09:54 | Germanijak/I.A.S.

3 kornera penal ove godine obilježava svoju petu godišnjicu postojanja.

Veličina slova A A A

Nema klinca na ovom svijetu koji se nogometom počeo baviti jer je htio postati bogat, nema klinca koji se prvo zaljubio u automobil nekog nogometaša,a ne u dribling koji je vidio od njega na terenu. Nogomet, a naročito onaj mali, oduvijek se igrao radi dvije stvari, a one su poštovanje koje dobivamo na terenu od naših suigrača i suparnika i jednostavne želje za dokazivanjem da si bolji od drugog.

I upravo to je bila glavna ideja organizatora turnira. Cilj je bio vratiti lokalne dečke na beton na kojem su odrasli. Na kojem su pucali, driblali, uklizavali.. Na teren na kojem su se učili kako se ponašati na terenu, kako poštivati svog protivnika ali mu istovremeno pokazati da si bolji od njega. Nekada su klinci morali bježati sa terena kada bi došli stariji. Danas, nažalost, je toga sve manje. Niti je klinaca  na nogometnim igralištima kao ih je bilo prije, niti je starijih dečkiju koji dolaze na haklu..

Tino Čirjak je sa nekolicinom prijatelja odlučio promjeniti nešto po tom pitanju. Pod sloganom „totalno drugčiji od drugih“ pokrenuli su malonogometni turnir 3 na 3 upravo iz gore navedenih razloga. Krenuli su u akciju pa šta bude – bude. I bilo je, i tako već pet godina. I sam Čirjak napomenuo je kako je rezultat u drugom planu, već kako je poanta turnira druženje svih sudionika i jednostavno uživanje u hakli.

Popularni Ćiro i sam je pozato ime u svijetu futsala. Osim što je kao trener mlađih kategorija Uspinjače-Gimke osvojio mnoge trofeje, ovaj bek je i osvajač duple krune sa ekipom Nacionala 2017.godine. Trener te momčadi bio je Kujtim Morina, koji je uz brata Koraba, jedan od sinonima za futsal u Hrvatskoj.

Kako bi se razbila monotonija mnogobrojnih 5 + 1 ili 4 + 1 turnira 26-godišnjak je sa nekoliko svojih prijatelja pokrenuo turnir koji iz godine iz godinu raste te postaje sve bolji i zanimljiviji, što su prepoznali ne samo mnogi sponzori nego i igrači koji se svake godine skupljaju u sve većem broju na igralištu sa Savskom gaju.

Mnoga poznata imena iz svijeta futsala i malog nogometa biti će ove godine na turniru, Igrači poput Baneka, Mataje, Koturovića, Bartolucija svima su dobro poznata te ih ne treba previše predstavljati, a ti isti dečki koji su prvoligaški futsal igrači neće propustiti priliku zaigrati i ovaj turnir na male golove na igralištu zanimljivih dimenzija kakvih u Zagrebu, nažalost, nedostaje. Branitelji naslova Jeleni predvođeni su možda i najvećim imenom koji će biti na turniru, a riječ je o pravom španeru Mateju Horvatu, nekadašnjem igraču Futsal Dinama koji danas igra u Italiji.

Od mlađih igrača svakako treba izdvojiti sedmicu Futsal Dinama Ivana Šulentića, aktualnog osvajača Kutije šibica Josipa Brkića, talentiranog beka Uspinjače Gimke Brunu Jakovljevića te mladog golmana poznatog po dobroj igri nogom Kristijana Kapurala.

Turnir 3 kornera penal ove godine obilježiti će svoju 5. godinu postojanja. Turnir će započeti 17. svibnja, a finale će se igrati 19. lipnja u popodnevnim satima.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Facebook)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka