vijest

0

Hrvatski rukometaši na sljedeća dva Europska prvenstva imat će domaćinsku atmosferu

27.01.2020 18:00 | Germanijak/I.M.

Sjajne vijesti za Kauboje.

Veličina slova A A A

Hrvatska rukometna reprezentacija ima golemu podršku navijača gdje god da se pojavi u Lijepoj našoj, ali i u inozemstvu. Posebno je to izraženo kada se prvenstva igraju u državama koje su prepune hrvatskih iseljenika, pa smo tako na netom završenom Europskom prvenstvu imali nevjerojatnu podršku u Austriji i Švedskoj. Na krilima navijača i sjajne igre osvojeno je srebro, no to će isto srebro trebati obraniti za dvije godine. I tu imamo sjajne vijesti. 

Naime, Kauboji će na iduća dva EP-a imati praktički domaću atmosferu. Za dvije će godine najbolje reprezentacije Starog kontinenta ugostiti Mađarska i Slovačka. Kod naših susjeda igrat će se u Budimpešti, Veszpremu, Szegedu i Debrecenu, dok je Slovačka odabrala Bratislavu i Košice kao gradove domaćine. Zbog iznimne blizine Mađarske, nema sumnje kako će Hrvati imati ogromnu podršku navijača, jedino je Debrecen malo udaljeniji od četiri mađarska domaćina.

Što se Slovačke tiče, Bratislava je u susjedstvu Beču, a vidjeli smo koliko je kockica bilo u Wiener Stadhalle Areni. Završnica bi se trebala igrati u Budimpešti, koja će dati dvoranu s najvećim kapacitetom. Vrijedi spomenuti i kako se Hrvatska već kvalificirala na ovo prvenstvo s obzirom na to da smo bili finalisti. 

Dvije godine poslije zajedničke organizacije Mađarske i Slovačke, na red dolazi Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Država koja je broj jedan za hrvatske iseljenike već je dokazala prošle godine na Svjetskom prvenstvu da možemo računati na domaći teren u srcu Europe. Pamtimo nestvarnu atmosferu u prvom krugu u Munchenu, kada smo s omjerom 5:0 otišli u nastavak natjecanja. Sjećamo se i Svjetskog prvenstva u nogometu prije 14 godina, kada je Olimpijski stadion u Berlinu bio u kockastom tonu. Za četiri godine Nijemci su predložili sedam gradova domaćina - Mannheim, Munchen, Koln, Dusseldorf, Hannover, Berlin i Hamburg. Nema sumnje, gdje god da se Duvnjak i društvo pojave, uzavrela atmosfera bit će veliki vjetar u leđa našim reprezentativcima. 

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka