vijest

0

Hrvatska želi dva rukometna SP-a: Odluka za vikend, evo tko su nam protukandidati

26.02.2020 11:29 | Germanijak/I.M.

Nadamo se da će jedna od dvije kandidature uroditi plodom.

Veličina slova A A A

Europska prvenstva 2000. i 2018. te Svjetsko prvenstvo 2009. godine. Tri su to slučaja u kojima je Hrvatska bila domaćin nekog od dva velika natjecanja za rukoemtaše, a vrlo je izgledno da se to 2025. dogodi još jednom.

Naime, Svjetska rukometna federacija još uvijek nije odabrala domaćina SP-a 2025. godine, a neće biti nimalo čudno ako ćemo za šest godina najbolje rukometaše svijeta gledati u Hrvatskoj!

Otprije je poznato kako je Hrvatska izrazila želju za organizacijom ovog prvenstva u zajedničkoj kandidaturi sa Danskom i Norveškom. Dva su protukandidata - Mađarska i Švicarska. Problem Mađara je u tome što će 2022. biti domaćini Europskog prvenstva zajedno sa Slovačkom. Teško je očekviati da bi u tako kratkom roku dobili povjerenje za organizaciju dva velika natjecanja, a da ne govorimo da s druge strane stoje tri rukometne velesile, što je i velika prednost u odnosu na kandidaturu Švicarske. 

Kako se to i najavljivalo, odluka o domaćinstvu bit će donesena ovog vikenda u Kairu, a ujedno će se odrediti i domaćin svjetske smotre 2027. godine. I tu također stoji zajednička kandidatura Hrvatske, Danskei  Norveške, više kao osigurač da prva kandidatura ne urodi plodom, a protukandidati za to prvenstvo su Njemačka i Mađarska, obje kao samostalni organizatori. 

Što se tiče budućih prvenstava i dosad poznatih organizatora, 2021. godine najbolje reprezentacije svijeta ugostit će Egipat, dok će dvije godine kasnije Poljska i Švedska zajednički organizirati SP uz napomenu da će se polufinala i finala odigrati u poljskom Krakowu.

(foto: Pixsell)

 

tagovi

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka