vijest

0

Hrvatska može složiti dvije momčadi od klinaca rođenih u Njemačkoj, četvorica igraju u Bayernu

08.03.2018 11:15 | Germanijak

Prati li Hrvatski nogometni savez sve ove igrače?

Veličina slova A A A

Hrvatska ima mnoštvo nogometaša koji igraju u raznim europskim ligama, a Njemačka je jedna od država u kojoj ima najviše naših nogometnih 'gastarbajtera'. U prve četiri lige tamošnjeg nogometa nabrojali smo 66 hrvatskih nogometaša, a veliki dio njih su rođeni u Njemačkoj, odnosno djeca su naših iseljenika. Upravo njima smo posvetili ovaj tekst.

Puno je mladih igrača koji se u Njemačkoj bore za mjesto pod suncem, a od onih koji imaju hrvatsko državljanstvo, a rođeni su u Njemačkoj uspjeli smo složiti čak dvije postave. Svi oni su mlađi od 21 godine, dio ih igra za razne hrvatske selekcije, ali dio ih još nije dobio poziv za bilo koju reprezentaciju. Ima i onih koji nastupaju za mlade selekcije njemačke reprezentacije, ima ih koji su u većim, ali i manjim klubovima.

Ovaj popis predvodi Fabian Benko, igrač Bayerna koji je bio na pripremama prve momčadi, a koji se još uvijek nije odlučio za igranje za Hrvatsku. Dobio je Benko poziv za U18 reprezentaciju Njemačke, ali nije igrao za niti jednu nacionalnu selekciju već četiri godine. U veznom redu 'naše' reprezentacije još je jedan igrač Bayerna – Marin Pudić koji ima nastup za hrvatsku U17 reprezentaciju, a upisao je 2 gola u 4 nastupa ove sezone u juniorskoj Ligi prvaka. Tu je Dario Kovačić, veznjak St.Paulija i U16 reprezentacije Hrvatske, a središnji dio terena zatvara Daniel Dejanović, igrač Eintrachta koji još nije igrao za Hrvatsku, a ima nastup za U16 reprezentaciju Njemačke.

Na golu 'naše' momčadi je Fabijan Buntić, vratar Ingolstadta i U19 reprezentacije Hrvatske, a u obrani su još dva igrača koji imaju nastupe za ovu nacionalnu selekciju – Marin Šverko iz Mainza te Jozo Stanić iz Augsburga koji je i kapetan U17 selekcije svojeg kluba. Istu dužnost, ali u Unterchachingu, ima Ivan Mihaljević koji još nije igrao za niti jednu reprezentaciju, a za hrvatsku U17 selekciju igra Marin Šuver iz Stuttgart Kickersa.

U napadu je još jedan igrač Bayerna, Mario Crnički, koji je igrao za Hrvatsku U19, a u toj reprezentaciji je i Dominik Martinović iz kluba Wehen Wiessbaden.

'Naša' druga momčad nema toliko imena iz zvučnih kluba ni reprezentativaca, ali svejedno su tu igrači na koje treba obratiti pažnju. Imamo dva golmana, Michaela Barića iz Augsburga i Marina Topića iz Bayerna, a mi smo prednost dali ovom potonjem. U formaciji 3-4-3 u obrani su Gabriel Galinec (Augsburg), Dominik Cikač (Fortuna Dusseldorf) i David Kajinić (Kaiserslautern) koji je nastupio za hrvatsku U16 reprezentaciju.

Vezni red nam sačinjavaju Ivan Franjić (Halberstadt), Fabio Trkulja (Unterhaching, nastupi za hrvatsku U14 selekciju), Dominik Bilogrević (Paderborn, nastupi za hrvatsku U17 selekciju) i Marco Pašalić (Karlsruhe, nastupi za hrvatsku U17 selekciju), a u napadu su Marco Varivoda (Karlsruhe), Luis Bukvašević (Fortuna Dusseldorf) i Patrik Džalto (Koblenz, nastupi za hrvatsku U19 selekciju).

Na mladima svijet ostaje. Dio naše nogometne budućnosti krije se u Njemačkoj. Treba obratiti pažnju na njega.

(Foto: Pixsell)

tagovi

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka