vijest

0

HRT otkupio prava na prijenos Eura

28.11.2019 11:01 | Germanijak

Glasine su krenule prije nekoliko dana, a danas je i službeno potvrđeno...

Veličina slova A A A

HRT je službeno objavio kako je otkupio prava ua Europsko prvenstvo u nogometu 2020 godine na konferenciji za medije na koju je pozvao predstavnike domaćih medija.

Prava za prijenos imao je koncern koji je vlasnik NoveTV i Sportkluba, on ga je nudio Novoj TV, ali s naše najpopularnije privatne televizije odlučili su, izgleda poučeni iskustvima iz kvalifikacija i Lige nacija, kako im je to preopsežan projekt za postojeće ljudske resurse te su odlučili prepustiti prava nacionalnoj televiziji.

Pregovori su sramežljivo započeli prije nekoliko dana, a insajderi tvrde kako se to činilo kao dosta ambiciozan pokušaj, no izgleda kako su se našli na pola puta i dogovorili prodaju prava.

„Hrvatska radiotelevizija sa iznimnim zadovoljstvom objavljuje kako je nakon višemjesečnih pregovora uspjela osigurati prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Od početka nadmetanja za prava emitiranja, HRT je čvrsto odlučio kako će se do kraja boriti za prijenose ovog nogometnog festivala i u svom naumu je uspio. Riječ je o ukupno 51 utakmici što naravno uključuje i dvoboje Hrvatske nogometne reprezentacije.

Uefa je odlučila kako će se prvenstvo održati od 12. lipnja do 12. srpnja po cijeloj Europi kako bi se obilježilo 60 godina od osnutka najjačeg europskog natjecanja. Prvi put u povijesti 24 reprezentacije igrat će u 12 država.

Format će ostati isti kao i na prethodnom Euru u Francuskoj. Bit će formirano šest grupa, u kojima će igrati po četiri reprezentacije. Prolazak u osminu finala izborit će prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Svi ljubitelji nogometa i hrvatskog sporta uz naše male ekrane trebaju biti već ove subote 30.11. kada ćemo na Prvom programu od 18 sati iz Bukurešta prenositi svečanu ceremoniju izvlačenja ždrijeba. Vatreni se nalaze u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom.

Hrvatska radiotelevizija dosad je nebrojeno puta pokazala kako je u mogućnosti ostvariti najveće i najsloženije projekte. Spremni smo i s ovog natjecanja svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima najtemeljitije prenijeti sve utakmice, uz prijenose pripremamo i studijske emisije u kojima će se naći popratne vijesti te aktualnosti s terena, dakako uz poseban naglasak na hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Ovime se nakon veličanstvenog uspjeha u Rusiji nastavlja HRT-ov kontinuitet praćenja Hrvatske nogometne reprezentacije na najvećim natjecanjima jer osim novostvarenih prava na Euro 2020 već su ranije otkupljena prava za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Nakon povratka NBA-a na ekrane Hrvatske televizije ovo je drugi veliki uspjeh vodstva HRT-a unutar mjesec dana za što veće zadovoljstvo gledatelja naše javne televizije,“ objavljeno je na HRT-ovoj stranici.

 (Foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka