vijest

0

HKS poslao pismo interesa za organizaciju Kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre

04.10.2019 19:02 | Germanijak/I.M.

Potvrda sjajnih vijesti.

Veličina slova A A A

Sjajne vijesti za hrvatsku košarku. Vlada RH odobrila organizaciju kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Tokiju što znači da će se Hrvatska kandidirati za domaćinstvo jednoga od kvalifikacijskih košarkaških turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Uvjet za to bilo je jamstvo o uplati tri milijuna eura koje treba priložiti Fibi za troškove organizacije turnira, a dala ga je Vlada Republike Hrvatske, piše Sport Klub. Od toga 2,3 milijuna eura ide na kotizaciju za turnir, a 700.000 eura na ostale troškove organizacije.

Četiri tunira se igraju u lipnju sljedeće godine. Bit će četiri domaćina, u svakoj skupini će biti šest reprezentacija. Domaćini će biti izabrani 15. studenog, a deset dana kasnije će biti ždrijeb.

Europa bi trebala dobiti minimalno dva, a vjerojatno tri mjesta. Kanada će gotovo sigurno biti jedan od domaćina, Litva i Grčka imaju velike šanse da dobiju organizaciju. Uz Hrvatsku, Turska, Srbija i Poljska su kandidati za održavanje turnira. Ako bi Hrvatska dobila organizaciju, igrali bi se u Spaladium Areni u Splitu. 

Jučerašnje informacije danas je potvrdio Hrvatski košarkaški savez, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Prednosti organizacije kvalifikacijskog turnira su mnogostruke, od iznimno važne podrške publike reprezentaciji na domaćem terenu, do pokazatelja koji ukazuju na dobrobiti sportskog turizma te je vodstvo HKS-a na čelu s predsjednikom Saveza g. Stojkom Vrankovićem donijelo odluku o iskazivanju interesa za kandidaturu za organizaciju jednog od olimpijskih kvalifikacijskih turnira.

Domaćinstvo turnira poduprijet će i Vlada Republike Hrvatske, a predsjednik Vlade g. Andrej Plenković uputit će pismo potpore glavnom tajniku FIBA-e, g. Andreasu Zagklisu. Iskazivanje interesa za organizaciju kvalifikacijskog turnira podržali su i Središnji državni ured za šport i Hrvatski olimpijski odbor te Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija s obzirom na prijedlog Splita kao grada domaćina.

Pismo interesa Hrvatskog košarkaškog saveza našoj krovnoj košarkaškoj organizaciji poslano je danas, 4. listopada, a tek se potom pristupa postupku kandidature čiji je rok za predaju 4. studenog. Proces kandidature službeno završava 15. studenog kada će FIBA-in Izvršni odbor službeno dodijeliti domaćinstva turnira."

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka