vijest

0

Harden ima novi potez u napadu kojim će još više zatrpavati protivničke obruče (VIDEO)

20.08.2019 21:04 | Germanijak/V.R.

Kako će ga se tek sada zaustaviti?

Veličina slova A A A

James Harden završio je prošlu regularnu sezonu kao uvjerljivo najbolji strijelac lige sa 36.1 poenom po susretu, ispred Paula Georgea koji je bilježio 28.0 na drugom mjestu.

No pakleni strijelci poput Hardena, a prije koji dan je GM Rocketsa Daryl Morey izjavio da je Harden, ni manje ni više nego bolji košgeter od Michaela Jordana (!!), moraju neprestano raditi na obogaćenju napadačkog arsenala. U protivnom se ekipe prilagode, krenu ih „čitati“ i lakše brane.

Harden je „ušao u laboratorij“ i smislio potez kojim će u potpunosti neutralizirati zle jezike vezane uz njegov step-back koji graniči s koracima. Radi se o one-footed šutu za tri, odnosno nešto slično onome što je radio Dirk Nowitzki, samo s poludistance i nakon posta (ne iz driblinga poput Hardena). Šut s jedne noge nije jednostavan, zato najbolji strijelac lige prolijeva znoj u dvorani ne bi i ga usavršio.

Popularni „Brada“ uvjerava sve oko sebe da sigurno nisu u pitanju koraci. No, neki se s pravom pitaju – a što je napravio da unaprijedi igru na drugom, obrambenom kraju terena?

(foto: Reuters)

 

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka