vijest

0

Hajduk i Rijeka bez kompletnih obrana ulaze u Jadranski derbi

29.11.2019 12:20 | Germanijak/I.G.

Za Bile će zaigrati igrač koji nije bio na travnjacima devet mjeseci.

Veličina slova A A A

Nogometaši Hajduka i Rijeke ove će nedjelje zaigrati Jadranski derbi na Poljudu. Splićani su u travnju ove kalendarske godine prekinuli niz od osam godina bez pobjede protiv momčadi s Kvarnera na domaćem terenu, ali uoči susreta ovog vikenda nema toliko velikog izraženog optimizma.

Razlog leži u činjenici što trener Bilih, Damir Burić, ne može računati na tri stožeran igrača obrane – Ardian Ismajli i Stefan Simić zaradili su diskvalificirajuće žute kartone u derbiju s Dinamom prošlog tjedna, dok je prvi vratar Josip Posavec van pogona zbog neugodne ozljede leđa.

Da nevolja nikada ne dolazi sama, dokaz je i ozljeda mladog Marka Vuškovića, što znači da je 'dalmatinski ponos' ostao na samo dva imena kada je uža obrambena linija u pitanju. Uz Ukrajinca Svatoka trebao bi zaigrati Stipe Vučur, stoper koji zbog ozljede nije igrao devet mjeseci, a nema ni ozlijeđenog Josipa Juranovića i Filipa Bradarića, kao ni kartoniranog Anthonya Kalika. Na travnjak im se vraća Jairo.

Međutim, neće bajno biti ni Simonu Rožmanu, treneru Rijeke, uoči ovog dvoboja. On je također ostao bez stoperske linije, a klub je sporazumno raskinuo ugovore sa Robertom Punčecom i Lorencom Šimićem.

Prva utakmica ove sezone između ova dva suparnika završila je remijem 1-1 na Rujevici.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka