vijest

0

Guardiola: Prilazio sam djevojci u disku kada me Cruyff pozvao…

28.03.2019 18:22 | Germanijak/I.G.

Katalonac otkrio anegdotu sa svojim trenerskim učiteljem.

Veličina slova A A A

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, nogometni trener današnjice, Josep Guardiola, imao je fantastične učitelje tijekom svoje igračke karijere. Igrao je Pep pod vodstvom Louisa van Gaala i sir Bobbya Robsona, za koje je rekao da su imali velik utjecaj na njega, ali najveći pečat na njegovu – kako igračku tako i trenersku karijeru – definitivno je ostavio legendarni Johan Cruyff.

Nizozemac je bio prvi koji je Guardioli pružio priliku u seniorskom nogometu, a današnji strateg Manchester Citya otkrio je kako je do toga došlo. 48-godišnji Katalonac rekao je kako je upravo prilazio djevojci u disko klubu kada je dobio prvi poziv u seniorsku momčad Blaugrane.

„Mislim da nije bilo ni 7 sati kada se to dogodilo. Bio sam potpuno opušten u disko klubu i, iskreno, tada me samo brinulo kako ću prići jednoj brineti. Tada sam odlučio da ću joj prići kada dođe jedna sporija pjesma i pitat ću je za ples“, počeo je priču za The Sun, katalonski trener. Nastavio je: „Sve to se događalo kada sam ugledao suigrača iz La Masije (omladinskog Barcinog pogona). On mi je došao i i rekao da određena grupa igrača iz Akademije putuje u Banyoles na utakmicu s prvom momčadi i da sam ja bio među odabranima. Nikada nisam zaplesao s tom brinetom koja je uistinu bila prelijepa. Već sam se mentalno prebacio na druge stvari“, završio je anegdotu bivši nogometaš Barcelone u kojoj je proveo 11 godina kao seniorski igrač te još 4 godine kao trener prve momčadi.

Opisao je kasnije kako ga je Cruyff 'počastio' nakon debitantskog nastupa za Katalonce, apotom je i pričao o njegovoj genijalnosti.

„Upoznao sam njegovu filozofiju iz prve ruke. Njegova ocjena mog debija bila je sljedeća: 'Igraš sporije nego moja baka'. Mislim da vam ne moram više ništa reći“, nasmijao je Guardiola novinare.

„Cruyyf je trener koji me naučio daleko najviše od svih, on je trener kojega sam upijao najviše, ali i bez dileme, Cruyff je trener zbog kojega sam najviše 'patio“, izjavio je, potom zaključivši: „Pukim pogledom mogao vam je priuštiti trnce u koži, ali i učiniti da vam se krv sledi u žilama. Kada biste ga pogledali, imali ste osjećaj da je uvijek korak ispred vas. Malo je ljudi koji su tako dominirali svakim aspektom nogometa kao što je to radio Cruyff. On je bio genijalac“.

Zanimljiv pogled na genijalnog Cruyffa dao nam je Guardiola, a s obzirom kako je Pep nekada plesao, možda je i bolje što nikada nije dobio onaj ples sa spomenutom brinetom…

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka