vijest

0

Gradnja stadiona u Osijeku odlično napreduje, završetak u proljeće 2021.

29.05.2020 08:54 | Germanijak/I.M.

bit će to najmoderniji stadion u Hrvatskoj.

Veličina slova A A A

U Osijeku je itekako radno zadnjih mjeseci. Na Pampasu se gradi novi dom slavonskog prvoligaša, a radit će se o najmodernijem stadionu u Hrvatskoj. Isti se financira sredstvima mađarske vlade, čija je delegacija jučer posjetila klub. 

Novi veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj, dr. Csaba Demcsak i također novi generalni konzul Janos Sandor Fuzik posjetili su Gradski vrt, nakon čega su se uputili na gradilište novog stadiona. 

"Drago mi je da su naši cijenjeni gosti u svojim prvim službenim aktivnostima, nakon stišavanja korona pandemije, obišli upravo Nogometni klub Osijek. Posjetili su nas u Gradskom vrtu te obišli radove na izgradnji novog stadiona i kampa Škole nogometa na Pampasu. Još jednom zahvaljujem mađarskoj vladi što ima povjerenje u prekograničnu suradnju, u naš grad i konkretno u NK Osijek. Bez njihove pomoći ovaj projekt sigurno ne bi bio moguć, to je svima jasno", rekao je tom prilikom Ivan Meštrović, predsjednik kluba. 

Kada se izgradi, stadion će imati 12 tisuća mjesta i bit će u potpunosti natkriven. Igrači će imati luksuzne svlačionice sa saunama i bazenima. Što se same dinamike radova tiče, direktor kluba Igor Galić rekao je kako su do sada postavljene 34 od ukupno 43 kose grede koje će zapravo nositi tribine:

"Taj bi dio trebao biti gotov sljedeći tjedan kada kreću montažni elementi koji se rade na drugoj lokaciji. Na ovo mjesto dolazi 100 tonska dizalica koja će sve to složiti onako kako treba i nadamo se da će do kraja ove godine cijeli ovaj kompleks biti pod krovom zajedno sa svim tribinama. Nakon toga na proljeće bi ostalo samo postaviti terene, a do tada će, nadamo se, i pristupna cesta biti gotova. Ona će biti od velikoga značenja ne samo za stadion nego i za buduću gimnaziju koja će se, nadamo se, također početi graditi sljedeće godine", rekao je Galić.

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka