vijest

0

Franko je za “pusti smrada” dobio tri, a Grezda bi za šaketanje mogao dobiti od dvije do šest utakmica pauze

03.06.2020 15:58 | Germanijak/I.A.S.

Logično, kao i većina odluka HNS-a…

Veličina slova A A A

Franko Andrijašević prije tri je godine zaradio je čak tri utakmice kazne jer je po završetku utakmice u Koprvnici dobacio svojem suigrači da “ostavi smrada na miru”. Mislio je na glavnog suca Andreja Burila koji je sve to čuo i prijavio.

Tadašnji disciplinski sudac Prve HNL Pavličić-Bekić bio je nemilosrdan, ponajbolji igrač Rijeke  kažnjen je po paragrafu u kojem stoji da igrač zbog nesportskog ponašanja može biti kažnjen od “dvije do 12 utakmica suspenzije”, piše Novi list.

Erosom Grezdom i njegovim šaketanjem u prostoru parkinga ispred sudačke i svlačionica momčadi bavit će se Disciplinska komisija HNS-a. Prema članku 57. disciplinskog pravilnika, koji se bavi “fizičkim nasrtajem nogometaša na svojeg ili suparničkog igrača na igralištu izvan njega”, napadača Osijeka mogle bi stići sljedeće kazne:

“Zabrana igranja od dvije do šest utakmica, a u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili ako se utvrdi da je igrač-napadač imao namjeru teže ozlijediti, bit će kažnjen zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine, zabranom igranja od četiri do 12 utakmica ili u onim težim, radikalnijim slučajevima isključenjem iz nogometne organizacije.”

Pretpostavka je da HNS-ovi “disciplinci” ipak neće ići “mačem po koljenima” i da će se voditi mišlju da Grezda nije imao namjeru teže ozljediti Čolaka  pa će napadač Osijeka vjerojatno  proći s dvije do šest utakmica kazne. Franko je dobio tri zbog dobacivanja kakvoga ima napretek tijekom nogometnih utakmica, a Grezda zbog krajnje bezobraznog napada na kolegu nogometaša može proći sa “samo” pet, šest utakmica…

(foto:Pixsell, screnshoot Antonio-Mirko Čolak Instagram)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka