vijest

0

Forbes: Barca dogovorila brazilskog dragulja, transfer neodoljivo podsjeća na onaj Neymara

20.03.2020 10:38 | Germanijak/I.A.S.

Izolacija na snazi, transferi u pripremi.

Veličina slova A A A

Barcelona je dogovorila sve s najtalentiranijim članom omladinskog pogona kultnog brazilskog kluba Sao Paula, javlja Forbes.

Prema njihovim izvorima, a istu stvar može se pročitati i na brazislkom portalu SPORT, odšteta za ovog mladića već je djelomično plaćena i ona iznosi 1,1 milijuna dolara.

Gustavo Maia još jedan od igrača u nizu koje zovu „čudom od djeteta“. Ima 19 godina, igra na mjestu središnjeg napadača, a do sada se okušao samo u drugoj momčadi brazilskog velikana. Iako nije dobio priliku na kultnom Estádio do Morumbiju pokazati sve što „zna i umije“,skauti Barce bili su i više nego zadovoljni viđenim pa će tako ovaj mladić sljedeće godine preseliti put španjolskog velikana.

No, vratimo se mi malo na odštetu. Barca je za ovog talentiranog Brazilca uplatila 1,1 milijuna dolara, ali kako bi on došao u Barcu oni su do kraja lipnja na račun brazilskog kluba uplatiti dodatnih 3,7 milijuna dolara

I to nije sve! Kada i taj iznos bude uplaćen, i kada Barca sa svog računa iskrca 4,8 milijuna dolara, mladi Maia i dalje neće u potpunosti biti njihov igrač.

Zašto?

Dio prava, odnosno 30%, na njega ima jedna brazilska agencija, a sav dosadašnji iznos pregovara se direktno s klubom. Takve slučajeve vidjeli smo u nemali broj puta, a posebno smo to dobro upramtili kada je to bio slučaj kod Neymara prilikom njegovog prelaska u redove Barce.

No, nije Barca jedina koja je htjela Maiu u svojim redovima, već je on bio praćen i od raznih klubova iz Premier lige. Ipak, nije čudno što je ipak Barcelona ta koja je pobijedila, te bi, ako sve prođe u najboljem redu, početko sedmog mjeseca Maia i službeno trebao pristupiti svojem novom klubu.

Dodajemo za kraj kako će Maia po dolasku u novu sredinu prvo nastupati za Barcelonu B preko koje će nastojati doći do mjesta seniorskoj momčadi kultnog katalonskog velikana.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka