vijest

0

FIFA spaja dva prijelazna roka u jedan?

26.03.2020 10:31 | Germanijak/I.G.

Zanimljiv prijedlog kola u krugovima krovne svjetske nogometne organizacije.

Veličina slova A A A

Posljedice koronavirusa, kada se sve ovo jednom smiri, bit će dalekosežne. Kako za cjelokupno svjetsko gospodarstvo, tako i posljedično za nogomet. Kada će startati europske lige još nitko ne zna, a sve ovisi o uspješnosti borbe protiv širenja virusa.

Do sada su već odgođeni i Europsko prvenstvo (sljedeće godine), kao i finala Lige prvaka te Europske lige, a pitanje je kako će se i nogometni klubovi financijski održati. Mnogi su već krenuli rezati plaće igračima poput zagrebačkog Dinama, dok uprava Barcelone trenutno vijeća o ovom potezu.

I krovna svjetska nogometna organizacija na čelu s predsjednikom Giannijem Infantinom 'razbija glavu' na koji način osigurati opstanak nogometa kakvog znamo. Ruku na srce, izgledno je da on više neće biti ovakav kakav je do sada bio, to je izjavio i donedavni čelnik Bayerna, Uli Hoeness, napomenuvši da mu je trenutno nezamislivo da u skoroj budućnosti vidimo transfere od sto i više milijuna eura.

Jedna od mjera koja se razmatra u FIFA-i, mada nije jasno na koji točno bi način pomoglo financijskoj likvidnosti klubova, jest spajanje dva prijelazna roka u jedan, prenosi ugledni The Guardian. Iako je to još tek na razini 'glasine', spominje se kako bi se ljetni prijelazni rok spojio sa zimskim te bi trajao sve do kraja siječnja.

Minimalno što će se morati napraviti, ako ne prođe ova ideja, to je da se pomaknu datumi početka i završetka ljetnog prijelaznog roka. Uz to, FIFA će tražiti od klubova da produži ugovore igračima kojima isti istječe, a tražit će da s eprodulji barem do kraja natjecanja koja su prekinuta ove sezone.

Mnogo će biti još raznih ideja kako će vrijeme teći, ali jedno je sigurno - pripremimo se za nova vremena, kako u nogometu, tako i u svakodnevnom funkcioniranju.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka