vijest

0

FIFA odlučila tko dobiva novčanu odštetu za tragično poginulog Emiliana Salu

01.10.2019 11:00 | Germanijak/I.G.

Krovna nogometna organizacija dala je svoj sud.

Veličina slova A A A

Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA odlučila je tko treba dobiti odštetu za tragično poginulog nogometaša Emiliana Salu.

Argentinski napadač, koji je poginuo prilikom leta iz Francuske u svoj novi klub u Cardiff, upravo je bio napravio transfer iz Nantesa u velški klub. Letio je, kako su tada izvještaji navodili, nesigurnom letjelicom koja se srušila u kanal La Manche. Nakon dulje potrage, njegovo tijelo je pronađeno nakon 15-ak dana.

Po pogibiji nogometaša, povuklo se teško pitanje o tome tko treba dobiti odštetu za njega. Nantes je smatrao da je igrač prodan te da trebaju dobiti novac, dok je Cardiff smatrao kako nije riješena sva papirologija.

FIFA je na svom zasjedanju proteklog tjedna dala svoj sud.

Prema njihovom službenom izvješću, Cardiff mora platiti Nantesu šest milijuna eura, kao prvu ratu od transfera koji su dogovorila dva kluba. Velški klub je do sada odbijao isplatiti punu odštetu od 15 milijuna funti na temelju činjenice što tragično poginuli Sala nije bio registriran kao njihov igrač u vrijeme pogibije.

Polemika između dva kluba vodila se samo oko ove prve rate koju je Cardif f trebao isplatiti direktno nakon dogovorenog transfera. Ostatak još nije došao na naplatu prema dogovorenom transferu, tako da o tome FIFA nije odlučivala. Kada vrijeme dođe, Cardiff će morati isplatiti i ostatak iznosa od dogovorenog transfera, osim ui slučaju da im Sportski arbitražni sud u Lauseanni uvaži žalbu.

Sala je imao 28 godina u trenutku pogibije.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka