vijest

0

Federer pomeo Thiema i zadržao nadu u polufinale

13.11.2018 22:31 | Germanijak

Švicarac je uoči meča imao jasnu jednadžbu - pobijedi ili pakiraj kofere. Već od prvog trenutka meča bilo je jasno koju je opciju odabrao.

Veličina slova A A A

Roger Federer ostao je živ na završnom ATP turniru sezone pobijedivši Dominica Thiema lakše od očekivanog 6:2, 6:3.

Nakon poraza uvodnog dana Mastersa od Keija Nishikorija, 20-ostruki Grand Slam pobjednik imao je vrlo jednostavnu jednadžbu uoči ovog meča, pobijedi ili se pakiraj. Ne treba istaknuti da je svoj posao obavio u skladu s vlastitim ugledom i bez većih nervoza produžio nadu za plasman u polufinale.

Srećom, imao je 20 tisuća navijača večeras uza sebe, a da je favorit publike potvrđivali su usklici „Hajdemo, Rogere“ uoči i nakon svakog odigranog poena. No, Federer je ostao Federer i bez većeg nerviranja je obavio današnji posao, praktički ne pokazavši svoj cjelokupni repertoar.

Već u trećem gemu uvodnog seta brejknuo je Thiema i bez nervoze uzeo prvu dionicu igre. Upravo suprotno nastupu prvog dana protiv Nishikorija, drastično popravivši igru s osnovne crte koja mu je bila problem u prvom meču.

Kako je već gospodin u godinama, Federer se nakon Nishikorijevih servis gemova uspuhan vraćao na servis, ali srećom početni udarac danas je funkcionirao besprijekorno i brinuo se da gemovi na njegov servis ne traju dugo.

U međuvremenu, Thiem se grčevito držao za svaki svoj servis gem, a pritisak koji je Švicarac stavljao na njega urodio je plodom kad je dvostrukom pogreškom u sedmom gemu poklonio Federeru još jedan break i oprostio se od prvog seta.

Publika je pojačala navijanje u drugom setu, a Thiem nije dugo izdržao. Naprotiv, prvi nije praktično ni završio, a on je već bio suočen sa zaostatkom u drugom izgubivši servu već u prvom gemu druge dionice.

Ostatak meča bilo je samo odgađanje neizbježnog, ali Federer je bez većih teškoća priveo meč kraju u svoju korist.

Federer je drastično popravio svoj tenis u odnosu na prvi meč na turniru, ali pitanje je hoće li mu ova razina igre biti dovoljna za Kevina Andersona koji je pomevši danas Nishikorija potvrdio kako je u sjajnoj formi.

(foto: Action Images)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka