vijest

0

Fantastični Čeko doskočio do petog mjesta na Dijamantnoj ligi

23.08.2020 18:09 | Germanijak/I.A.S.

Bio mu je to debitantski nastup

Veličina slova A A A

Hvatski prvak u skoku u dalj, 20-godišnji Kninjanin Marko Čeko, osvojio je peto mjesto u debitantskom nastupu na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu. Njegov najbolji rezultat bio je 7,84 metara.

Čeko je taj skok izveo u trećoj seriji, nakon dva prijestupa, a nije ga uspio poboljšati u četvrtom i petom pokušaju. Do pete serije je držao četvrto mjesto, ali ga je tada za tri centimetra nadmašio Talijan Filippo Randazzo.

Rezultat iz Stockholma je za 20 centimetara slabiji od Čekinog osobnog rekorda (8,04 m) postavljenog na nedavnom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, gdje je, osim u skoku u dalj, prvak postao i u utrkama na 100 i 200 metara.

Pobjedu među daljašima u Stockholmu je odnio Južnoafrikanac Ruswahl Samaai koji je u šestoj seriji skočio 8,09 m i za tri cm nadmašio Šveđanina Thobiasa Montlera. Finac Kristian Pulli je u zadnjoj seriji prestupio i tako osvojio treće mjesto. Naime, u Stockholmu je primijenjen nešto drugačiji format natjecanja prema kojem su trojica najboljih nakon pet serija imali još jedan pokušaj prema kojem se određivao konačan redoslijed.

(foto: Matija Habljak/PIXSELL)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka