vijest

0

Evo kako su glasali Messi i Ronaldo u izboru za FIFA The Best nagradu

24.09.2019 08:55 | Germanijak

Vrlo zanimljivi odabiri.

Veličina slova A A A

Nakon što je prošle sezone hrvatski kapetan Luka Modrić prekinuo dominaciju Cristiana Ronala i Lionela Messija u osvajanju svih individualnih nogometnih nagrada, svijet se 'vratio u normalu'.

U konkurenciji Lionela Messija, Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda, nagradu FIFA The Best za 2019. godinu osvojio argentinski 'čarobnjak'. Prema izboru samih nogometaša, Messi je zaslužio nagradu za najboljeg nogometaša ove godine.

Iako je osvojio Ligu prvaka s Liverpoolom te uz to bio neprelazan preko godinu dana, nizozemski stoper van Dijk nije uspio doći do nagrade pored sjajnog Messija, a većina nogometnih stručnjaka smatrala je da je borba između ova dva nogometaša bila vrlo tijesna. No, tog mišljenja očito nisu bile najveće svjetske nogometne zvijezde. 

Tako je Lionel Messi glasao tako što je na prvo mjesto stavio Sadio Manea, iza njega Ronalda, a na treće mjesto novog suigrača Frenkieja de Jonga. Cristiano Ronaldo nije uzvratio Argentincu istom mjerom te ga je u potpunosti zaboravio. Njegov izbor pao je na Matthijsa de Ligta, Frenkieja de Jonga i Kyliana Mbappea. Što se Virgila van Dijka tiče, njemu je na prvom mjestu Messi, a potom je uvrstio suigrače Salaha i Manea. 

Prošlogodišnji laureat, Luka Modrić, stavio je Ronalda, Hazarda i Messija na svoju ljestvicu. 

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka