vijest

0

Europski klub izbacio osmoricu omladinaca iz momčadi jer se nisu htjeli tuširati goli

09.12.2019 19:15 | Germanijak

Bizaran razlog.

Veličina slova A A A

Jedan nogometni klub iz Belgije zbog bizarnog je razloga iz momčadi udaljio čak osmoricu dječaka. Riječ je Berchem Sportu, tamošnjem četvrtoligašu koji je suspendirao osam igrača iz U12 uzrasta jer su odbili tuširati se goli.

„Obvezno je tuširati se gol, tako kažu klupska pravila“, govori direktor omaldinske akademije kluba, Dirk Lambrechts za tamošnji Nieuwsblad. Dodao je: „Desetogodišnjaku nije bitno tuširali se s donjim rubljem ili ne“.

Ovo pravilo je uvedeno u klub – za koji je početkom osamdesetih igrao Dick Advocaat, još od nastanka prije 12 godina, a imali su iznimku samo jedne sezone prenosi The Brussels Times, s tim da su i te sezone naknadno uveli sporno pravilo iz higijenskih razloga.

Simon De Vriendt, iz Centra za etiku u sportu navodi da mnogi sportski klubovi imaju problema ove tematike.

„Stavljati golo tuširanje pod obaveznu radnju nije dobra ideja. Ukoliko netko želi ili ne tuširati se gol, to je pitanje nečije privatnosti i osobne odluke. To se ne smije nametati pravilima“, tvrdi De Vriendt.

Brussels Times prenosi da će klub Berchem Sport obaviti razgovor  Centrom za jednake mogućnosti kako bi došao do rješenja ovog nesvakidašnjeg problema.

(Foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka