vijest

0

Donna okuplja ekipu na turniru u Osijeku, dolazak potvrdili Ivanišević, Majoli, Ćorić...

19.05.2020 09:03 | Germanijak/I.A.S.

Bit će to pravi festival tenisa.

Veličina slova A A A

Tenis je na čekanju još od početka ožujka. Nakon što je propala američka mini-turneja krenula su odgađanja ili otkazivanja ostalih turnira širom svijeta, a među onima koji se nisu igrali su i dva Grand Slama, onaj pariški u Roland Garrosu i londonski Wimbledon. Još je sve neizvjesno i oko njuorškog US Opena.

Teniska natjecanja „zamrznuta“ su najmanje do 13. srpnja, a vjerojatno će stanka biti produžena i tijekom kolovoza. Postoji i onaj najgori scenarij, po kojem se u 2020. godini više neće odigrati niti jedan WTA i ATP turnir.

To je naravno najcrnja varijanta, a tenisačice i tenisači vjeruju kako će se koronavirus staviti pod kontrolu i da će do kraja godine ipak još igrati, nadmetati se za titule i bodove.

Svi se nekako nadaju da bi rujan mogao biti mjesec definitivnog povratka na Tour. A do tada svatko se snalazi na svoj način. 

Hrvatske tenisačice su pod vodstvom izbornice Ive Majoli trenirale u Zagrebu, tenisači su se pak okupili u Zadru, a svi bi zajedno uskoro mogli doći u Osijek. Donna Vekić i njezin otac Igor su u ovim nenormalnim vremenima došli na ideju da u svoj grad dovedu bivše i sadašnje hrvatske tenisačice i tenisače, koji bi zaigrali na jednoj humanitarnoj ekshibiciji, prenosi Glas Slavonije.

Taj humanitarni turnir je u planu početkom lipnja, uz Donnu bi trebali nastupiti Goran Ivanišević, Iva Majoli, Jelena Kostanić-Tošić, Borna Ćorić… Borna je trenutačno u Zadru, ali je potvrdio:

 „Donna me pozvala i dolazim u Osijek“, rekao je ponajbolji hrvatski tenisač

„Bit ću tamo i koliko sam čuo u Osijek dolaze svi naši reprezentativci. To je super ideja, svima nam fali mečeva, pa idemo zaigrati“, poručio je Borna Ćorić.

Humanitarni turnir bi bio lijep dar gradu Osijeku, ali i najava kako se neke stvari vraćaju u normalu. Teniski sport je na čekanju, a u ovoj dugoj stanici i okupljanje na ekshibicijskom turniru dobro dođe.

(foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka