vijest

0

Dinamovce jutros testirali na koronavirus na ulazu u stadion (VIDEO, FOTO)

15.05.2020 13:02 | Germanijak

Drive-in testiranja...

Veličina slova A A A

U petak ujutro na stadionu Maksimir održano je drive-in testiranje prve momčadi Dinama na virus COVID-19. Liječnička služba GNK Dinamo predvođena glavnim liječnikom Ivicom Smodekom odradila je kroz drive-in model testiranje uzimanjem brisa nazofarinksa igrača i članova stožera prve momčadi. Kao što uobičajena zdravstvena i sigurnosna procedura prilikom ulaska na stadion Maksimir nalaže, svima je na ulazu prije testiranja izmjerena tjelesna temperatura.

„Radna komisija za povratak natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku o testiranju svih prvoligaških klubova, i to tri puta. Mi smo jutros odradili prvi krug testiranja na svih 35 osoba s popisa i sada uzorke šaljemo na analizu. Važno je napomenuti da su svi uzorci šifrirani i detaljan popis uz osobne podatke imamo samo unutar kluba,“ rekao je po završetku testiranja doktor Smodek pa pojasnio ukratko cijeli tijek testiranja:

„Uzet će se ukupno dva puta bris nazofarinksa te jednom uzorak krvi. Prema odluci HNS-a testiranje se radi na 35 ljudi, uključeni su igrači i stručni stožer, glavni liječnik i fizioterapeut uključeni u to natjecanje. Rezultati svih testiranja trebaju biti gotovi prije prvih pripremnih utakmica. Danas smo imali prvo testiranje, uzeli smo svima bris nazofarinksa, a iduće je testiranje za pet dana kada će se ponoviti bris nazofarinksa, ali i uzeti uzorak krvi.“

(foto, video: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka