vijest

0

Dinamov stoper među najtalentiranijim mladim nogometašima

10.10.2019 17:07 | Germanijak

Njegove igre nisu prošle nezapaženo.

Veličina slova A A A

Zagrebački Dinamo, kao i općenito hrvatski nogomet, odavna je veliki inkubator fenomenalnih nogometaša. Ugledni otočki list The Guardian, objavio je svoju godišnju listu 60 najtalentiranijih igrača, a do sada se svake godine našao barem po jedan Hrvat na tom popisu.

Nasljednik Ante Ćorića, Nikole Vlašića, Davora Lovrena, Davida Čoline, Michelea Šege, Antonija Marina i Marija Vuškovića je jedan stoper zagrebačkog Dinama. On je 17-godišnji Joško Gvardiol, predvodnik nove generacije mladih Modrih, kako u B momčadi, tako i u UEFA Youth Champions League natjecanju, odnosno Ligi prvaka za mlade (uzrast do 19 godina).

Gvardiol je ovog ljeta dobio priliku i u A selekciji hrvatskog prvaka, pod trenerskom palicom Nenada Bjelice odradio je pripreme sa seniorima i odigrao nekoliko pripremnih utakmica gdje je posebno oduševio protiv ljubljanske Olimpije i Austrije iz Klagenfurta.

„Ukoliko on ne postane regularan seniorski reprezentativac Hrvatske do 20. godine, netko bi zbog toga trebao ići u zatvor“, rekao je Dalibor Poldrugač, njegov trener u Dinamovoj akademiji.

Gvardiol je vrlo jak fizički i tehnički odlično potkovan, a napredovat će strelovito prvenstveno zbog izražene radne etike, stoji u tekstu The Guardiana.

 

 

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka