vijest

0

Dinamo reže dvije trećine plaće, od toga dio trajno

24.03.2020 20:31 | Germanijak

Modri klub poduzeo je prve mjere rezanja troškova.

Veličina slova A A A

Situacija oko koronavirusa ne jenjava, štoviše, zasad se još ne vidi konačan kraj. Iz tog razloga, već smo napomenuli tijekom ranijih dana, brojni klubovi odlučit će se za rezanje troškova, a prvi hrvatski klub koji je zatražio smanjenje plaća od svojih igrača bio je Osijek.

Nogometaši iz Gradskog vrta pristali su na smanjenje plaće, a novi klub iz Prve hrvatske nogometne lige koji je poduzeo te korake jest prvak Dinamo.

Na svojim službenim stranicama obavijestili su javnost kako će svim svojim zaposlenicima koji imaju plaću veću od sedam i pol tisuća kuna (prosječni dohodak Grada Zagreba) isplatiti taj iznos, a razliku do punog iznosa dogovorene plaće isplaćivat će na sljedeći način: 

Trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito, druga trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo, a preostala trećina plaće neće se isplatiti trajno.

Ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah, a nešto drugačija mjera vrijedi za same nogometaše i trenere.

Trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima, druga trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo, a preostala trećina primanja neće se isplatiti trajno.

U nastavku donosimo priopćenje GNK Dinamo Zagreb u cijelosti.

"Od početka krize izazvane Koronavirusom – Covid 19 Uprava GNK Dinamo je u konstantnom zasjedanju i analizi posljedica globalne krize koja je izazvala zastoj svjetskog gospodarstva, a našu osnovnu djelatnost, onu sportsku, potpuno zaustavila.

Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i nogomet kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. To znači da težimo tome da nitko od naših igrača, trenera, liječnika, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uvjeta da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati.

Da bismo u tome uspjeli, svi dionici kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi. Uzimajući u obzir činjenice o neizvjesnosti nastavka natjecanja, odgode EURO 2020, nepoznatog datuma početka nove sezone u Hrvatskoj i u Europi, nepoznanice oko termina i opsega ljetnog prijelaznog roka te ukupne gospodarske krize koja je nastala, a ponajprije zbog očuvanja ukupne stabilnosti i likvidnosti našeg kluba, Uprava GNK DINAMO donijela je sljedeće odluke:

1. Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna (prosječni dohodak grada Zagreba) isplatit će se taj iznos te razlika do punog iznosa plaće na sljedeći način:

- trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito

- trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo

- trećina plaće neće se isplatiti trajno

- ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.

2. Igračima i trenerima će se primanja isplaćivati na sljedeći način:

- trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima

- trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo

- trećina primanja neće se isplatiti trajno

- ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.

3. Iduće dvije pripreme momčadi bit će održane u Hrvatskoj, bez odlaska u uobičajene inozemne destinacije

4. U potpunosti se otkazuje ovogodišnje izdanje memorijalnog turnira Mladen Ramljak

5. Nastavljamo s dodatnim mjerama redukcije svih drugih troškova, osim onih koji su neophodni za funkcioniranje Kluba

Odluka stupa na snagu s primjenom odmah. U ovim trenucima pozivamo sve igrače, trenere i zaposlenike da svojom pozitivom i zajedništvom doprinesu da Klub nastavi sa sportskim uspjesima i zadrži svoj status lidera u sportskoj izvrsnosti Hrvatske i ovog dijela Europe", stoji u priopćenju.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka